19 / 03 / 2024

Narlıdere Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi tanıtıldı!

Narlıdere Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi tanıtıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Narlıdere Belediyesi’nin ortak hizmet projesi olan “Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi” Projesi, Narlıdere 2.İnönü Mahallesi’nde gerçekleştirilen törenle halka tanıtıldı.




“Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi” Projesi, 2. İnönü mahallesinde gerçekleştirilen tanıtım töreniyle İzmirliler’in beğenisine sunuldu. Törende konuşan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir metrosunu Narlıdere'ye ulaştıracak proje için çok yakında yapım çalışmalarına başlanacağını müjdeledi.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Narlıdere Belediyesi’nin ortak hizmet projesi olan “Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi” Projesi, Narlıdere 2.İnönü Mahallesi’nde gerçekleştirilen törenle tanıtıldı. Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi proje tanıtım törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekilleri ve adayları, ilçe belediye başkanları ve Narlıdereliler katıldı.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği ortak hizmet projelerine dikkat çekti. Başkan Kocaoğlu: “Narlıdere'ye yeşil bir alan, bir sosyal tesis kazandırıyoruz. Büyüyen gelişen Narlıdere'nin merkezinde aileler, çocuklarımız huzur içinde cüzi fiyatlarla eğlenecekler, kültür ve sanat etkinliklerine katılacaklar. Bu kamu mekanında birbirleriyle kaynaşarak ülkemizin aydınlığa yürüyüşünde tüm İzmir'in üstlendiği görevi layıkıyla yerine getireceklerdir” diye konuştu.

 

Narlıdere'ye metroyu getireceğimize inanıyoruz

Narlıdere ilçesinde yapılan projeleri hatırlatan Kocaoğlu: “Narlıdere Meydanı'na kadar bir metro projemiz vardı. Bu projeyi Üçkuyular'dan İtfaiye'ye kadar projemiz hazırdı. Fizibilite raporunu almamız gerekiyor. O proje tamamlanır tamamlanmaz inşaat ihalesine çıkıyoruz. Orası Üçkuyular gibi değil, daha problemsiz aç kapa yöntemiyle daha kısa sürede bitirerek Narlıdere'ye metroyu getireceğimize inanıyoruz. İkincisi proje ihalesine çıktığımız İstihkam okuluna kadar 4 kilometrelik bölümün de proje çalışmalarını yürütüyoruz. İZBAN Torbalı hattını önümüzdeki günlerde açıyoruz. İBB Torbalı Selçuk hattında bütün ihalelerini tamamladı. İstasyon alt üst geçit inşaatlarımız devam ediyor. Bizim raylı sistemle Efes ve Bergama'yı birleştirme projemiz vardı.  Bu hat yatırım programına alınmadı. Çandarlı Limanı'na kadar olan bölüm alındı. Bergama İZBAN hattı şu anda dondurulmuş oldu. Önümüzdeki günlerde bunun mücadelesini vererek yapılması için çalışacağız” dedi.

 

30 ilçede hiç ayrım yapmadan çalışıyoruz

Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Son dönemde Adnan Kahveci Kavşağı'nın temelini attık. Fuar İzmir'i açtık. Marble'ı, Boatshow'u yaptık. Şu anda İzmir'de üç fuar var. Önümüzdeki hafta 382 milyon liraya ihale ettiğimiz Konak ve Karşıyaka tramvayının temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Bizim ihalesine çıktığımız yer teslimini yaptığımız tramvay projemiz AKP'nin seçim bildirgesinde İzmir'e yapılacak projeler arasında geçmektedir. Herhalde İzmir'e uzun süredir bir şey yapmadık. Seçim arefesinde şunun parasını verelim diye düşündüler. Verirlerse biz alırız parayı. Teleferik'te sona geldik. Elimizde olmayan nedenlerden dolayı geciken teleferiği Mayıs ayı içinde hizmete açacağız. Süt Kuzusu Projemizin her yıl Tire'de yaptığımız şöleni yine Tire Süt Kooperatifi ile gerçekleştireceğiz. 30 ilçede hiç ayrım yapmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Siyasette her zaman çeşitli değerlendirmeler olacak ve zaman zaman dozu yükselecektir”

 

Borcumuz yoktur

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde ortaya atılan bazı iddialara da yanıt verdi. Kocaoğlu: “İzmir Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim'e para vermedi, 58 milyon lira borcu var’ diye bir söylem üretildi İzmir Büyükşehir Belediyesi 'nin değil mili eğitime hiçbir kurum ve şahsa 1 lira vadesi geçmiş borcu yoktur. 6360 sayılı yasada 'il özel idaresinin milli eğitime yapacağı projeler 2013 sonuna kadar bitmezse kalan projeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tamamlayacaktır' denilmektedir. Her sene para verecektir diye bir şey yoktur. Valiliğe bu projeleri bize bildirin, biz bunların hak edişlerini vermeye hazırız diye yazı yazmışız. Buna da bir cevap gelmedi. Böyle bir şey yok.

İzmir Büyükşehir Belediyesi hem camilere, hem cemevlerine hem okullara hem sağlık kurumlarına her türlü yardımı yapmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi görevini yapmıyormuş gibi göstermek çok büyük bir hatadır. Hatadan da öte çok büyük anlamlar taşır. Okullar Milli Eğitim Bakanlığına bağlıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı değildir. Bir milli eğitim müdürü 'İzmir Büyükşehir Belediyesi yapmadı biz yaptık' diye beyanat veriyor. Onun nasıl bir müdür olduğunu ben zaten biliyorum. Bir Milli Eğitim Müdürü'nün böyle bir açıklama yapması abesle iştigaldir. Bu müdür müdürlük yapmamaktadır. Bu müdür benden fazla, milletvekillerinden fazla il başkanlarından fazla siyaset yapmaktadır. Bunun bilinmesinde çok büyük fayda vardır” dedi.

 

Hepimiz geçiciyiz, kalıcı olan İzmir’dir

Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Seçim için önümüzde iki aydan az süre var. İzmir'de sabah kalkan Büyükşehir belediye Başkanına laf söyleyecektir. Biz hatasız değil. Tabi ki hata yapacağız, insanız. Ama bilerek hata yapmadık. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 11 yıldır gece gündüz bu kente hizmet etmeye çalışmaktadır. İzmirli hemşehrilerimiz bizi üç defa taçlandırdı. Biz de onlara layık olmaya çalışıyoruz. Tanıtım yapamıyormuşum. Tanıtım benim yapmam önemli değil, tanıtımı örgüt yapacak. Belediye başkanına örgüt sahip çıkacak, savunacak. Hepimiz geçiciyiz. Kalıcı olan Türkiye Cumhuriyetidir, Cumhuriyet Halk Partisi'dir, İzmir'dir.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ise “Yıllardır hasretle beklediğimiz, Narlıdere için çok önemli projemizin tanıtım törenini Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Dört yıl önce 2. İnönü Mahallesi’nde projemize başladığımızda tüm Narlıdere ve İzmirli kardeşlerimizin faydalanacağı bir yeşil alan oluşturmak amacı ile yola çıktık. 80 bin m² büyüklüğündeki proje alanı kapsamında; 400 kişilik düğün salonu ve VIP restoran, 500 Kişilik kafeterya, 20 araçlık kapalı, 200 araçlık açık otopark alanın yanı sıra,  amfi tiyatro, 1500 m² açık restoran ve kafeterya alanı, çeşitli spor ve aktivite alanları yer alıyor. Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi, Narlıdere’ye hayat verecek, nefes aldıracak. Bu proje aynı zamanda Sayın Aziz Kocaoğlu’nun İzmir teras projelerinin ilki. Bu eski parayla 6.830 trilyon. Belediye bütçemiz yetmediği zaman her zaman olduğu gibi ağabeyimize, İzmir’in babasına gidiyoruz. Yine gittik ve bu projeye desteklerini esirgemedi. Kendisine burada Narlıdereliler ve İzmirliler adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön