19 / 03 / 2024

Narlıdere Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi yaza tamam!

Narlıdere Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi yaza tamam!

Narlıdere Belediyesi'nin yaptığı Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi tesisleri hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Batur, "Kentsel dönüşüm alanı içindeki bu alan Narlıdere'ye hayat katacak" ifadesini kullandı.



Narlıdere Belediyesi'nin yaptığı Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi tesisleri hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Batur, "Kentsel dönüşüm alanı içindeki bu alan Narlıdere'ye hayat katacak" ifadesini kullandı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Narlıdere Belediyesi tarafından yapılan Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi'nde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. İlçeye hayat katacak, kent manzarasını sunacak olan projenin yaz aylarına yetişeceğini belirten Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, "Kentsel dönüşüm alanı içindeki bu alan Narlıdere'ye hayat katacak. Vatandaşlarımız sosyal ve kültürel faaliyetlerini burada gerçekleştirecek" ifadelerini kullandı.


BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ 


Narlıdere'nin 2. İnönü Mahallesi bölümünde hayata geçirilmesi planlanan proje, 2014'te başladı. Belediye kendi imkanlarıyla çalışmalara başlarken, projenin adı ilk olarak Beyaz Vadi olarak belirlendi. Ancak daha sonra Belediye Meclisi, Yaşar Kemal'in adının büyük projede yaşatılması amacıyla karar aldı ve usta yazarın ismini tesislere verdi. 


Batur'un prestij projelerinden biri olan Vadi, Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi'ne çevrildi. Hem çalışmaların hızlanması hem de projenin daha çabuk tamamlanması amacıyla Büyükşehir Bele diyesi de maddi destek sağladı. 


Peyzaj düzenlemeleri ve kullanılacak eşyaların tamamlanmasının ardından projenin önümüzdeki yaz aylarında Narlıdereliler ve İzmirlilerin hizmetine sunulması planlanıyor. 


DEĞER KATACAK 


Projeyle ilgili bilgilendirmelerde bulunan Batur, "Kentsel dönüşüm alanı içindeki bu alan Narlıdere'ye hayata katacak. Ayrıca  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da teşekkür ediyorum. Finansında yardımcı oldu ve proje bedelinin yüzde 70'ini kendisi karşılıyor. Nisan sonuna doğru açılışını yapacağız" dedi. 


Yürüyüş parkurları ve parkları her yaştaki insana hitapetmesi planlanan Yaşar Kemal A Kültür ve Sanat Vadisi Rekreasyon Alanı'nda tüm mekan ve tüm dolaşım alanları engellilerin ulaşımına ve kullanımına uygun olarak tasarlandı. 


80 bin metrekare alan üzerine kurulu 400 kişilik düğün salonu, 500 kişilik kafeterya, 1500 metrekare restoran ve kafeterya alanı, spor alanları ile bin kişilik bir amfi tiyatro yapılması planlanıyor. 80 bin metrekarelik alanda yapılan proje 6 milyon 830 bin liraya mal olacak. Bunun 5 milyon 641 bin lirası Büyükşehir'den. 


Habertürk Egeli


Geri Dön