20 / 04 / 2024

Narlıdere'de 100 bin tapu elektronik ortama taşındı!

Narlıdere'de 100 bin tapu elektronik ortama taşındı!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan uygulamayla tapu evrakları Türkiye'de ilk kez Narlıdere'de "Tapu Kadastro Bilgi Sistemi" (TAKBİS) adıyla elektronik ortama aktarıldı.




Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan uygulamayla tapu evrakları Türkiye'de ilk kez Narlıdere'de "Tapu Kadastro Bilgi Sistemi" (TAKBİS) adıyla elektronik ortama aktarıldı.  Pilot bölge seçilen Narlıdere'de, 1 Mart 2015 tarihinden itibaren 70 bin tapu evrakı taranarak elektronik ortama kaydedildi. Yıl sonuna kadar 30 bin evrak daha elektronik ortama taşınacak. 


Narlıdere Tapu Bölge Müdürlüğü'nün ardından Türkiye genelinde de tüm tapular elektronik ortama taşınacak. Böylece, tozlu raflarda onlarca yıl çürümeye terk edilen evraklar kurtarılmış olacak. Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, "Bu uygulamanın ilk kez Narlıdere'de hayata geçmesi çok önemli. Bu sistem tüm ülkeye yayılacak. Ayrıca vatandaşların işlerinin daha hızlı ve kolay yapılması açısından da avantaj sağlayacak. Tozlu raflarda yıllarca bekleyen evrakların kaybolmaması açısından da güzel bir gelişme olarak görüyoruz" dedi. 


100 bin tapu tarandı 


Narlıdere Tapu Bölge Müdürü Nurgül Asal ise ekibiyle 11 aydır hummalı bir çalışma içinde olduklarını belirterek, "1 Mart'tan itibaren arşivdeki tapu evraklarını ayrıştırma işlemlerimizi sürdürüyoruz. 70 bin evrak elektronik ortama aktarıldı. 30 bine yakın evrak kaldı. Bunları da yıl sonuna kadar bitireceğiz" dedi. Asal, "Daha önce iller arasında yaptığımız ipotek ve yetkili işlemleri yapmak için 3 gün zaman kaybı oluyordu. Ama şimdi rahatlıkla dakikalar içinde satış ve ipotek işlemleri gerçekleşiyor" diye konuştu. 



Yeni Asır


Geri Dön