19 / 04 / 2024

Narlıdere'de kentsel dönüşüm askıya çıktı!

Narlıdere'de kentsel dönüşüm askıya çıktı!

Narlıdere kentsel dönüşüm çalışmalarında emin adımlarla ilerliyor. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlı ve Çatalkaya mahallelerinde Kentsel dönüşüm ile ilgili yapılan jeolojik ve fiziki inceleme neticelerinin askıya çıkarıldığını müjdesini verdi.



Narlıdere kentsel dönüşüm çalışmalarında emin adımlarla ilerliyor. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlı ve Çatalkaya mahallelerinde Kentsel dönüşüm ile ilgili yapılan jeolojik ve fiziki inceleme neticelerinin askıya çıkarıldığını müjdesini verdi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖNEMLİ AŞAMA 


Narlıdere'de kentsel dönüşüm yasası çıkmadan önce' 2000 yılında başlayan dönüşüm çalışmalarında hiçbir Narlıdereliyi mağdur ve yaşadığı mahalleden etmeden, modem evleriyle buluşturan Narlı dere Belediye Başkanı Abdül Batur, bugünkü süreç için önemli aşama kaydettiklerini ifade etti. Batur "Narlı ve Çatalkaya mahallelerinde kentsel dönüşüm ile ilgili yapılan jeolojik ve fiziki inceleme neticelerinin tamamlanmıştı. Biz belediye olarak bilgileri inceledik ve şimdide Narlı ve Çatalkaya malıallelerindeki kentsel dönüşümden yararlanacak vatandaşlarımıza bu bilgileri sunuyoruz. Bu bilgiler dönüşümün gerçekleşeceği mahallelerde yapılan tespit çalışmalarının neticesinde ortaya çıkan kimin ne kadar yeri var, binası kaç katlı, arazi durumu gibi detaylı bilgileri içeriyor. Tamamıyla şeffaf ve açık bir şekilde tüm vatandaşlarımız hem kendi durumunu hem de komşusunun durumunu görebilecek. Biz Narlıdere Belediyesi olarak kentsel dönüşüm mahallelerinde tek bir vatandaşımızın bile mağdur olmaması için tüm hassasiyetimizi göstereceğiz. Vatandaşlarımız askıya çıkan bu bilgilere Muhtarlıklar, kooperatifler ve vatandaşlarımız tarafından oluşturulan komisyon görevlileri ile Narlıdere Belediyesinin mahallelerde kurduğu kentsel dönüşüm iletişim merkezler aracılığı ile ulaşabilirler. Bir av boyunca askıda kalacak olan bilgilere olası itirazlar bclediyemizce incelenecek ve varsa gerekli düzeltmeler yapılacak. O yüzden kentsel dönüşüm ınahallerindeki hak sahipleri askıya çıkan bu bilgileri çok iyi inceleyip kontrol etsinler. Askı sürecinden sonra ise yılbaşına kadar hazırlanacak olan imar planlarını vatandaşlarımıza sunacağız. 


Kentsel dönüşüm sürecinin ilk başında ne dediysek aynen bugünde tekrarlıyoruz. Yol haritamız belli. Aşama, aşama ilerliyoruz. Tüm çalışmaları vatandaşların rızası ile yapıyoruz. Başarımızın sırrı budur. Narlıdere Kentsel dönüşümde model ilçe olmaya ve örnek projeleri hayata geçirmeye devam edecektir. Belediyemi/ U-nikale 'de yaptığı örneklerde olduğu gibi 2. İnönü, Atatürk, Narlı ve Çatalkaya mahallelerinde vatandaşın mağdur olmaması için her zaman onlardan yana olan duruşuna devam edecektir" dedi. 


ATATÜRK VE 2. İNÖNÜ MAHALLESİ YİRMİ GÜN SONRA 


Kentsel dönüşüm ile ilgili Narlı ve Çatalkay a mahallerinde askıya çıkan tüm tespitler bilgilen otuz gün boyunca askıda kalacak Yaklaşık yirmi gün sonrada Atatürk ve 2 İnönü mahallelerinin çalışma lan tamamlanarak vatamlaşlann bilgisine sunulacak. 



Ege'de Bugün


Geri Dön