23 / 04 / 2024

Narlıdereliler sosyal alan istiyor!

Narlıdereliler sosyal alan istiyor!

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'un 365 gününü değerlendiren vatandaşlar, ilçelerinde kalıcı bir proje olmamasından yakındı. Otopark sıkıntısı olduğunu belirten Narlıdereliler, ayrıca sosyal alanlar oluşturulmasını istiyor





Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'un 365 gününü değerlendiren vatandaşlar, ilçelerinde kalıcı bir proje olmamasından yakındı. Otopark sıkıntısı olduğunu belirten Narlıdereliler, ayrıca sosyal alanlar oluşturulmasını istiyor

Narlıdere'de 4 dönemdir belediye başkanlığı koltuğunda oturan Abdül Batur, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından 1 yılı geride bıraktı. Sadece Narlıdere için değil İzmir'in prestiji açısından önemli bir yere sahip olan Narlıdere'de vatandaşlar ilçede kalıcı bir proje olmamasından yakınıyor. Kent merkezindeki otopark sıkıntısının en büyük sorun olduğunu dile getiren vatandaşlar, Demokrasi Meydanı'na otopark, çay bahçeleri ve tuvalet yapılmasını istiyor. Ayrıca ailelerin ve gençlerin vakit geçirebileceği sosyal alanlar olmamasından yakınan vatandaşlar, ilçede siyaset değil hizmet istiyor.



BAŞKANLARININ 365 GÜNÜNÜ DEĞERLENDİREN VATANDAŞLAR NE DEDİ?

Serpil Özdemir (Muhasebeci) : Demokrasi Meydanı'nın altına otopark istiyoruz. Çünkü Narlıdere'de hiç otopark yok. Araçlar yol kenarına park ettiği için trafik kilitleniyor. Ayrıca kaldırım işgalleri çok fazla. Bu konuda çalışma yapılmasını istiyoruz. Ayrıca vatandaşların oturup vakit geçirebileceği bir tesis yok. Sahilde de aynı şekilde belediyenin halka açık sosyal tesisler yapmasını istiyoruz.

Cennet Kapıcıoğlu (İşçi) : Narlıdere'de iş sahası yok. Belediyenin istihdam konusunda sorunun çözümü için işsiz gençlere ve kadınları destek olmasını istiyoruz.

Halit Daşdemir (Emekli) : Narlıdere'nin gelişmesi için kentsel dönüşüm ve imar bekliyoruz. Gecekondular çok kötü bir görüntü oluşturuyor. Hizmetler yetersiz.

Naci Kendirli (Emekli) : Narlıdere Belediyesi imar sorunu yaşıyor. Belli yerlerde çok kat belli yerlerde 2 kat. Bu yerlerde imar değişikliği yapılması gerekiyor. Burada mal sahiplerinin büyük zararı var. Kentsel dönüşüm sırasında mağdur olmak istemiyoruz.

Selda Sefiloğlu (Ev hanımı) : Kadınlara yönelik meslek kurslarının açılmasını istiyoruz. Daha önce belediye bünyesinde vardı ama iptal ettiler. Böylece aile ekonomisine katkı sağlarız. Temizlik yeterli değil. Kaldırımlar da yaya olarak yürüyemiyoruz. Oturacak bir yerimiz yok. Halka açık çay bahçeleri sosyal tesisler yapılmasını istiyoruz.

Osman Kızıldağ (Esnaf) : İstihkam okuluna gelen asker ailelerinin geliş gidişleri sırasında yolun bir tarafına 5 metre kaldırım yapıldı bir tarafına ise yürüyüş için kaldırım yapılmadı. Asker ziyareti için dışardan gelen ailelerin yolda yürümesi için bir alan yapılmasını istiyoruz.

Kemal Demirtaş (Emekli) : Narlıdere'de halka hizmet anlamında kalıcı bir proje göremiyoruz. Kadınların gençlerin gezip oturacağı bir park yok. Demokrasi Meydanı'nda bir çay bahçesi veya bir tuvalet bile yok.

Sadece meydan yapmak yetmez. Bu meydanın altına otopark yapılmasını istiyoruz. Narlıdere'de yürüyüş alanı bisiklet alanı yok.

Ahmet Hilal (Emekli): Narlıdere'de yapılan sevgi yolu, çöp ve pislikten geçilmiyor. Çiçek ve yeşillik içinde olması gerekiyor. Abdul Batur 4. döneme girdi ama hiç proje göremedik.

Ahmet Özdumlupınar (Emekli) : Belediyeden memnun değiliz. 4 dönemdir hiçbir faydalı bir hizmet göremiyoruz. Otopark sorunu başta olmak üzere ilçede insanların oturup vakit geçirebileceği güzel alanlar yapılmasını istiyoruz. Meydan var ama altında otopark yok çay bahçesi yok. Bu şekilde hizmet olmaz.

Erdoğan Barut (Emekli) : Narlıdere sahilinde yollar bozuk ve hiçbir düzenleme yok. Sahil kenarındaki kumların dalgalarla birlikte gelmesi nedeniyle yolların üstünü toprak kaplamış durumda. Bu da tozlara neden oluyor. Burada bir düzenleme şart. Ayrıca sahilde araçlar hız yapıyor. Hız kesici bariyerlerin konulmasını istiyoruz.

İlhan Özdemir (Ev hanımı) : Narlıdere'de ailelerin vakit geçirebileceği sosyal bir alan yok. Çocuk parkları yetersiz. Mecburen başka ilçelere gitmek zorunda kalıyoruz. Ara sokaklardaki çocuk parkları çok ıssız. Demokrasi meydanında tuvalet yok. Otopark yok. Proje anlamında kalıcı bir çalışma göremiyoruz.

Emin Göktaş (Emekli) : İlçenin üzerine sanki ölü toprağı serpilmiş gibi. Çöpler zamanında toplanmıyor, sosyal tesis yok, Ali onbaşı deresinin kenarına bir yürüyüş yolu yapılabilir. Demokrasi Meydanı'nın altına otopark yapılsın. Tuvalet yok çay bahçesi yok. Bunları istiyoruz.

Erol Küçükgökçen (Emekli) : Narlıdere turizmin gelişmesi gereken bir ilçe. Ama hiçbir turizm yatırımı yok. Sürekli aynı parti her dönem ilçede hakim ancak hizmet yok. Abdül Batur aldığı oyların hakkını veremiyor. Kendisinden memnun değiliz. Çocuk parkları yok. Ailelerin oturacağı çay bahçeleri yok. Çocuklar, kadınlar, gençler için kurslar etkinlikler yapılmıyor.

Halil Tur (İşçi) : Belediyeden memnun değiliz. Sokaklarda çöp konteynırı yetersiz. Yollar bozuk. Mahallelerde parklar yetersiz. Yıllardır CHP'ye oy veriyoruz. Ama hiç hizmet göremiyoruz.

Bilal Tur (Öğrenci) : Narlıdere'de sadece siyaset var ama hizmet yok. İlçenin acilen otoparka ve ailelerin vakit geçireceği sosyal alanlara ihtiyacı var.



Yeni Asır


Geri Dön