26 / 04 / 2024

Narven Termal Kasaba Bolu'nun ilk etabı tamamlandı!

Narven Termal Kasaba Bolu'nun ilk etabı tamamlandı!

Bolu ekonomisine yıllık 100 milyon TL katkı sağlaması beklenen Narven Termal Kasaba’nın ilk etabı tamamlandı. Projeden daire alanların büyük bir kısmının Almanya ve Hollanda'dan gelen gurbetçiler olduğu ifade ediliyor.



TÜRKİYE turizmine ve özellikle Bolu’nun kalkınmasına önemli ölçüde katkı sağlaması beklenen Narven Termal Kasaba projesinin 140 milyon TL’lik ilk etabı Aralık 2015’te açılıyor. Erpiliç, Çarıkçı Grup, GLS Genel Lojistik A.Ş., Nalçacılar A.Ş'nin yatırımı olan projenin tapu töreni Bolu'da gerçekleştirildi. Narven üyeleri tapularını yatırımcıların elinden teslim aldı. 9 bin ve 32 bin TL arasındaki fiyatlarla satışa sunulan 138 dairenin yüzde 70’i satıldı. Projeden daire alanlar ağırlıklı olarak Avrupalı gurbetçiler. 


800 kişiye istihdam sağlanacak


Toplantıda konuşan İcra Kurulu Başkanı Halit Yıldız, "Günümüzün ağır ekonomik şartlarına rağmen projeyi söz verdiğimiz tarih olan Aralık 2015’te açarak, zamanında teslim etmenin gururunu yaşıyoruz " dedi. Yıldız, "Narven projesi tamamlandığında haftalık 1.500 aile ağırlamayı hedefliyoruz. Ayrıca tamamlandığında 800 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Tesiste tüketilecek gıda ürünlerini de bölgedeki üreticilerden temin edip çiftçilere katkı sağlanacak. Projeyle Bolu ekonomisine yıllık 100 milyon TL katkı sağlayacağız” diye konuştu. 


Narven adı, ulu ağaçtan


ADINI Bolu'da bulunan ünlü ulu ağaçtan alan Narven, yerli ve yabancı olmak üzere yılda yaklaşık 2 milyon konaklama hedefliyor. Hisseli gayrimenkul sistemi ve konaklama turizminin birlikte işletildiği konsepte sahip olan Narven projesinde 1.250 daire, 150 rezidans daire ve 230 otel odasıyla toplamda 7.200 yatak kapasitesine sahip olacak. 


Araplara 100 dönümlük ayrı tesis


İklim avantajları nedeniyle özellikle romatizmal hastalıkların görüldüğü Kuzey Avrupa ve İskandinav ülkelerinde termal tesislere talebin oldukça yoğun olduğunu ifade eden Yıldız, “Türk halkının yanı sıra özellikle Hollanda ve Almanya’daki gurbetçilerimizden yoğun ilgi var. Avrupalıların yanı sıra Ortadoğu'dan da turist çekmeyi hedefliyoruz. Ancak Ortadoğulular için 100 dönüm arazide ayrı bir alanda tesis inşa edeceğiz. Onların aile yapısına uygun bir tesis olacak.” 


Web: http://www.narven.com.tr/


Akşam


Geri Dön