19 / 04 / 2024

NASA'nın fırlatma rampası nereye kurulacak?

NASA'nın fırlatma rampası nereye kurulacak?

Ulaştırma Bakanı Elvan, Türkiye'nin NASA'sı olacak Uzay Ajansı'nın çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Elvan fırlatma rampasının, ya deniz kenarı olan bir bölgeye ya da yerleşim yeri olmayan geniş bir alana kuracaklarını söyledi.



Tüm birimleri tek çatı altında toplayacakları Uzay Ajansı'nın çalışmalarının tamamlandığını bildiren Bakan Elvan, "NASA'nın Türkiye versiyonunu kuruyoruz" dedi. Elvan, TİB'i taşıyacaklarını da söyledi.


Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, kuruluş çalışmaları tamamlanan Uzay Ajansı'yla ilgili bilgi verdi. Sabah gazetesinin kahvaltıda ağırladığı Elvan, "Arkadaşlarımız 6-7 aydır çalışıyorlar. Uzayla ilgili tüm birimleri tek çatı altında toplayacak Uzay Ajansı'nı kuruyoruz. NASA'nın Türkiye versiyonu gibi. Her şeyimiz hazır" dedi. Elvan şunları söyledi:


TEK ÇATIDA TOPLANACAK: Arkadaşlarımız 6-7 aydır çalışıyorlar. Uzayla ilgili tüm birimleri tek çatı altında toplayacak Uzay Ajansı'nı kuruyoruz. Vaktimiz olursa seçimden önce kuracağız.


4G İLE HIZ 20 KAT ARTAR


FIRLATMA MERKEZLERİ: Bizim uydu fırlatma merkezine sahip olmamız gerekiyor. (Fırlatma merkezi yerinin belirlenip belirlenmediğine ilişkin soruya) Ya yerleşim yeri olmayan geniş bir alan ortasında ya da deniz kenarında yapılması lazım. Böylece uyduyu fırlattığınız anda onun bazı parçaları roketten ayrılıyor. Yakıt tankı yere düşüyor. İnsanlara zarar vermemesi gerekiyor. Detaylı çalışmalar yapılıyor. İç Anadolu'nun bu iş için çok uygun olmadığını düşünüyoruz.


ADİL OLACAĞIZ: Hukuki süreçlerini tamamladık. Tüm operatörlerimize eşit mesafede, adil ve şeffaf bir yaklaşım içerisinde olacağız. 4G ile hızımızı 20 katına kadar çıkaracağız. İhaleyi biz rekabet ortamında yapacağız. 800, 900, 1800, 2100 ve 2600 bandına yönelik ihalelerimiz olacak. 800 bandında daha geniş alanlara hitap etme imkânınız var. Özellikle kırsal alanlarda 800-900 bandı çok daha fonksiyonel. 1800 ve üzeri olan bantlarda daha dar alanda iletişim imkânı sağlanıyor. Bu yüzden 800-900 bandı çok değerli. Şu anda 800 bandında bazı televizyon kanallarımız var. Onları 700 bandına alıyoruz. Görüşmeler yapıldı. 700 bandı daha kalitelidir. Aktarım yapıldıktan sonra 800 bandımız hazır hale gelecek. Bunları teker teker ihaleye çıkacağız. Taban fiyatlarımız olacak.


4'ÜNCÜ OYUNCU: Bu konuda bugün açıklamalar yapacağım. Şu andaki hızımız 20 kata kadar çıkabilecek. Özellikle televizyon yayıncılığını düşünün. 3G ile yapmaya çalışıyorsunuz, bağlantı kayboluyor. 4G'den sonra o sıkıntılardan önemli ölçüde kurtulacağız. 


Star


Geri Dön