23 / 04 / 2024

Nata Holding dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhidi arasına girdi!

Nata Holding dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhidi arasına girdi!

Türkiye, "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi" listesinde 2. sırada yer aldı. Firmaların, ülkeleri dışında gerçekleştirdikleri iş hacimleri dikkate alınarak hazırlanan listede, Nata Holding 116. sıraya yerleşerek dünya devleri arasına girdi.



 Türkiye listede 2. sıraya yerleşirken. geçen yıl Türkiye'den 42 firma bulunuyordu. ENR tarafından açıklanan dünyanın en büyük 250 inşaat firmaları sıralamasında,  Ankara  kökenli Nata Holding bu yıl da yine dünya devleri araşma girmeye hak kazandı. 


Türkmenistan'da yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Nata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin küresel krize ve artan rekabete rağmen geçen yıl elde ettiği ikincilik konumunu koruduğunu, listeye giren müteahhit sayısını da artırmayı başardığını kaydetti. Tanık, en büyük yurtdışı müteahhitlik kategorisinde 250 firma arasından 116. sırada yer alan Nata İnşaat'm, 2015 hedeflerinin ilk 100'e girmek olduğunun altını çizdi. Tanık, "Son dönemde özellikle Türkmenistan'da ve Ankara'da başarüı projelere imza attık. Başkent bizim doğuşumuz olduğu için önemliydi. Antares ve Nata Vega Alışveriş Merkezleriyle yüz binlerce giriş sayılarına ulaştık. 151 metre yüksekliğiyle Başkentin en yüksek konut projesi Nata Vega Konut Kuleleri ile yine bir ilke imza attık. 


Yine Ankara'da hayata geçmiş olduğumuz dünyanın 4. en uzun tünel akvaryumu Aqua Vega'yla inşaat ve işlerine konularındaki başarımızı gözler önüne sermiş olduk. 

Ankara'nın en gözde yerleşim bölgelerinden olan Incek'te yapmış olduğumuz konut Nata încek projemizi de satışa sunduk. İstanbul ve Adana'da yine AVM ve konut projelerimizin temellerini attık. NATA Holding olarak iddialı işler yapmayı seviyoruz. Türkmenistan'da bizim göz bebeğnniz. 500 günde 180 köprü yaparak Türk firmalarının becerisini kanıtladık" dedi.



Posta Ankara


Geri Dön