19 / 03 / 2024

Nazenin Konakları zincir marka oluyor!

Nazenin Konakları zincir marka oluyor!

Zincir konut markalarının son dönemde dikkat çekenlerinden biri de Nazenin Konakları. İlki Çengelköy’de yükselmeye başlayan projenin aynı isimle 2 yeni projesinin daha gerçekleşeceği açıklandı.



Hemen her gün dikkat çeken birçok yeni konut projesinin adını duyuyoruz. Bazen tamamen İngilizce, bazen yarı Türkçe yarı İngilizce isimlerle tanışıyoruz. Proje tamamlanıp konutlar sahiplerini bulduktan sonra bu isimler sadece tabelada kalıyor. Çok nadir de olsa bu projelerden bir kaçı aynı isimle farklı lokasyonlarda yükselebiliyor. Zincir konut markalarının son dönemde dikkat çekenlerinden biri de Nazenin Konakları. İlki Çengelköy’de yükselmeye başlayan projenin aynı isimle 2 yeni projesinin daha gerçekleşeceği açıklandı. 

Sektörün güvenilir 3 firması; Pehlivanoğulları, Nanda Yapı ve Ergonomi Mimarlık işbirliğiyle gerçekleştirilen projenin yöneticileri, konseptlerinin çok beğenildiğini ve aldıkları olumlu geri dönüşler neticesinde yeni proje girişimlerine teşvik edildiklerini söylüyorlar. 

Geleneksel mahalle kültürüne, özlenen komşuluk ilişkilerine verdiği önemle öne çıkan Nazenin Konakları, standartlarını koruyarak İstanbul’un farklı lokasyonlarında yükselecek. Konut sektöründeki markalaşmayı ve sektörle ilgili diğer güncel konuları Nazenin Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Pehlivan ile konuştuk.


Konut sektöründe zincir projelere nadiren rastlıyoruz. Bunun sebebi nedir?

Bunun birkaç sebebi var. Öncelikle İstanbul ve diğer büyük şehirlerde ilk yapılan projenin benzerini yapabileceğiniz özellikte arsa ve fiziki koşulları bulmanın zor olmasıdır. Örneğin bizim gerçekleştirmekte olduğumuz Nazenin Konakları düşük kat sayısına sahip, geniş dairelerin bulunduğu, mini bir mahalle ortamının sağlandığı bir proje. Böyle bir konsepti oluşturulabileceğimiz büyüklükte sağlayabileceğimiz arsa bulmakta zorlanıyoruz. 

Diğer taraftan konut projelerinin büyük çoğunluğu birkaç firmanın bir araya gelmesiyle gerçekleştirilebiliyor. Birçok sebepten dolayı bir proje için güç birliği oluşturan firmalar daha sonra aynı masaya oturamıyorlar. Biz 3 firma olarak güzel bir sinerji yakaladık ve bunu sürdürmek için azami gayret gösterdik. Tasarladığımız konsepti çok beğenildi ve şartlar uygun olduğu sürece bunu devam ettirmek istiyoruz.


Peki aynı konsepti aynı isimli diğer projelerde de koruyabilecek misiniz?

Bildiğiniz üzere İstanbul’da arzu ettiğiniz özelliklerde arsa bulmak oldukça zor. Bu sebeple binaların fiziki yapısında ve sosyal tesis özelliklerinde değişiklikler olabilir. Mümkün oldukça aynı özellikleri korumaya çalışacağız. Bunun dışında geleneksel yaşama dair oluşturduğumuz tüm konsept aynı olacak. Bu konuda hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz.


Zincir marka konutlardan ev almanın avantajı var mı?

Bir konut projesinin aynı isimle devamı gelmişse başarılı olmuş demektir. Dolayısıyla bunun avantajlarının olması çok normaldir. Bugün birçok yerde aynı isimle yer alan projeler çok popüler ve maddi getirisi de oldukça yüksek.


Tanıtım çalışmalarınızda sürekli komşuluk ilişkilerine, mahalle kültürüne vurgu yapıyorsunuz. Sizin için neden bu kadar önemli mi?

Bizim bu projedeki en büyük iddiamız şudur; Nazenin Konakları ev sahiplerini titizlikle seçen, bu konuda iddialı bir projedir. Konutların satışında acelemiz olmadığı gibi ticari kaygılarımız da en arka plandadır. İstanbul’da kaybolduğu dile getirilen komşuluk ilişkilerini bu projede samimiyetle yaşatacağımıza inanıyoruz. Yatırım amaçlı satın almaları da bu yüzden sıcak bakmıyoruz. İstiyoruz ki, projede yaşam başladıktan sonra özlenen komşuluk ilişkilerimiz canlansın ve biz de hedeflediğimiz başarıyı yakalamış olalım.

Maalesef günümüzde insanlar yıllarca karşı komşularının kim olduklarını bile bilmiyorlar. Çok basit bir ihtiyaçları için ya da acil durumlarda kilometrelerce uzaktaki yakınlarından yardım istiyorlar. Hâlbuki komşularının kapısını çalabilseler her şey çok daha kolay ve kısa zamanda çözülebilir. Çocukluğu, gençliği mahalle kültürünün sıcak ve güvenli ortamında geçmiş insanlar olarak bu projede o eski günleri yaşatabilmek adına elimizden ne geliyorsa yapmak istiyoruz. 

Biz Nazenin Konakları’nda yaşamayı isteyen ailelerimizin; komşuluk ilişkilerine değer veren, onların hak ve özgürlüklerine saygı duyan, paylaşımcı insanlar olmalarını arzu ediyoruz.

İkinci Nazenin Konakları’nın da Çengelköy’de başlanacağını duyurdunuz. Çengelköy özellikle seçtiğiniz bir bölge mi? Bu semtin sizin için bir anlamı var mı?Elbette bilinçli olarak seçtiğimiz bir bölge. 

Nazenin Konakları Çengelköy projemizin arsasını 2010 yılında satın aldığımızda bugünlerin hayalini kurmaya başlamıştık. Biz ikinci proje için arsa araştırması yaparken de yine bu bölgeyi özellikle tercih ettik ve 2. arsamızın anlaşmasını yaptık. Çengelköy özellikle benim için çok özel. Bu semtte büyüdüğüm için ayrı bir yeri var bende. 

Öncelikle Çengelköy’ün konumundan kısaca bahsetmek gerekiyor. Bildiğiniz üzere Anadolu Yakası’nda boğaz hattının tam ortasında yer alıyor. Boğaz köprülerinin ortasında, TEM, E5 bağlantı yollarının merkezinde yer alan bir semt. 

Çengelköy’ü asıl değerli kılan özellikleri ise; İstanbul’un tarihi dokusu en az tahribata uğramış semtlerinden biri olması. Koruma alanında bulunduğu için ahşap binalarıyla, dar sokaklarıyla, efsaneleriyle gerçek İstanbul’u yaşayabileceğiniz birkaç semtten biridir. Bugün her gün binlerce kişi Çengelköy’ün güzelliklerini görmek, büyüleyici havasını solumak için bu semte geliyor. Çengelköy’de yaşamak isteyenlerin de sayısı artıyor ancak konut azlığından dolayı kiralık ve satılık konut bulmanız çok zordur. 



Geri Dön