29 / 03 / 2024

Nazilli'de Dört Yol Kavşağı yeniden düzenleniyor!

Nazilli'de Dört Yol Kavşağı yeniden düzenleniyor!

19 adet limon çamı, 8500 adet Çuha çiçeğinin dikildiği kavşak üzerine, Nazilli Belediyesinin kendi fidanlığında ürettiği bin adet menekşe ve 80 kilogram çim tohumu ekilerek yeni motifler ve figürler oluşturulacak.



Nazilli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Dört Yol Kavşağı yeniden düzenleniyor.

Denizli-Aydın yol güzergâhında Nazilli’nin tam ortasında bulunan Dört yol kavşağı düzenleme çalışmaları kapsamında öncelikle kavşak üzerinde temizlik yapılarak eski ve yıpranmış görünümünden kurtarıldı. Temizleme çalışmaları tamamlanan dört yol kavşağına Nazilli Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Özkan eşliğinde yapılacak peyzaj ve düzenleme çalışmaları için incelemelerde bulunan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Peyzaj ve düzenleme çalışmalarını ortaklaşa yapacak olan Nazilli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Şükrü Irgat ve Fen İşleri Müdür Sevkan Pekuğur’dan bilgiler aldı. Şu ana kadar 19 adet limon çamı, 8500 adet Çuha çiçeğinin dikildiği kavşak üzerine, Nazilli Belediyesinin kendi fidanlığında ürettiği 1000 adet menekşe ve 80 kilogram çim tohumu ekilerek yeni motifler ve figürler oluşturulacak.

Kavşak üzerinde bulunan fıskiyeli havuzun yenilenmesi ve kavşak etrafındaki refüj taşlarının yenilenmesi sonrasında dikilen ve dikimleri devam eden ağaç ve çiçekler ile figür ve motiflerin oluşturulduğu bilgisini alan Belediye Başkanı Haluk Alıcık bu mevkiinin düzenleme çalışmalarına özellikle önem gösterilmesi gerektiği konusuna vurgu yaparak, “Bu kavşak çok önemli. Çünkü Nazilli’nin görünen yüzü. Denizli - Aydın yol güzergâhında yer alan dört yol kavşağı bu yolu kullanan her kes tarafından görülüyor. 42 ilden büyük, her mevsimi başka güzel, 42 çeşit ürünün bir arada yetiştiği tek yer ve uzun yaşam kenti Nazilli’mizin en iyi simgelenecek ve akıllarda yer bırakabilecek en önemli yeri olan Dörtyol kavşağının peyzaj yenileme ve düzenleme çalışmaları en iyi şekilde yapılmalıdır. Denizli tarafından ya da Aydın İstikametinden gelen tüm yolcuların Nazilli’den geçerken gördükleri manzara ile akıllarında ve gönüllerinde iz bırakabilmelidir” dedi.


Hürriyet


Geri Dön