24 / 04 / 2024

Nazilli'de kentsel dönüşüm başladı!

Nazilli'de kentsel dönüşüm başladı!

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, kentsel dönüşüm için hızlı kamulaştırma kararı başvurusunun Bakanlar Kurulu'nca onaylanmasının ardından ilçede çalışmalarının hız kazandığını söyledi. Nazilli'de kentsel dönüşüm başladı...



Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, kentsel dönüşüm için hızlı kamulaştırma kararı başvurusunun Bakanlar Kurulu'nca onaylanmasının ardından ilçede çalışmalarının hız kazandığını söyledi.



NAZİLLİ'DE devrim olarak nitelendirilecek günler yaşadıklarını ifade eden Başkan Alıcık, "Sosyal İstisnai Tesis olarak adlandırılan ve Aşağı Nazilli'nin kanayan bir yarası olarak nitelendirilen alanı Nazilli Belediyesi olarak yıkmakla kentsel dönüşümü başlattık. Bu alanda da Nazilli Belediyesi olarak 4'er katlı 16'şar daireden oluşan 2 blokta 32 tane 2+1 ve 3+1 şeklinde daireler yapıyoruz. Hedefimiz kentsel dönüşümü başlattığımız alanın güneyindeki alanı da kentsel dönüşüm kapsamına alarak buradaki mal sahiplerini de yaptığımız 32 daireye yerleştirmek. 


Bu süreç sonrasında da yavaş yavaş 50 dönümlük alanda hızlı kamulaştırma kararıyla birlikte Aşağı Nazilli'yi muazzam bir değişime kavuşturmak istiyoruz" dedi. Nazilli Belediyesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yapılan kentsel dönüşüm için hızlı kamulaştırma kararı başvurusunun Bakanlar Kurulu'nca onaylanmasıyla Nazilli'de çalışmalar hız kazandı. Hızlı kamulaştırmanın Aşağı Nazilli için devrim niteliğinde bir karar olduğunu ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazkent evleriyle kentsel dönüşümün gücünü göstermesinin ardından, Nazilli Belediyesi'nin bölgedeki 50 dönümlük alanda yapacağı değişim ile Nazilli'nin rahat bir nefes alacağını belirtti. 


Şehir içiıı devrim Kentsel dönüşüme ilk olarak eski istisnai tesislerin olduğu yerden başladıklarını ve 2.8 milyon TL'ye 32 tane daire yaptıklarını hatırlatan Başkan Alıcık, "Ege'de kentsel dönüşümü kendi imkanlarıyla yapan ender belediyelerden birisiyiz. Şu an için  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi bu işi kendi imkanlarıyla, kendi bütçesiyle yapıyor. Kentsel dönüşüm, bir şehir için devrimdir. Devrimi perçinleyen de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hızlı kamulaştırma desteğidir" ifadelerini kullandı. 


Yeni Asır Ek 


Geri Dön