26 / 04 / 2024

Nazilli'de taziye evi yapılıyor!

Nazilli'de taziye evi yapılıyor!

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ nun yaklaşık 1,5 yıl önce hizmete sunduğu ve Nazilli’ de de eksikliği hissedilen Taziye Evi, Nazilli Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor...




Aydın Nazilli Belediyesi Yıldıztepe Mahallesi Muammer Hastepe Caddesi üzerine Taziye Evi İnşaatı başlatarak bir ilki gerçekleştiriyor.


Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yaklaşık 1,5 yıl önce hizmete sunduğu ve Nazilli’de de eksikliği hissedilen Taziye Evi, Nazilli Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor. Yakınlarını kaybeden vatandaşların taziyelerini kabul edebilecekleri Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Proje Etüt Servisinin çizim ve planını yaptığı Taziye Evi, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılarak yüklenici firmaya verildi. 180 metrekare inşaat alanı üzerine temeli atılan Taziye Evi binası iki kattan oluşacak. Alt katı sosyal tesis olarak planlanan binanın ikinci katında ise oturma alanı, mescit, servis alanı ve tuvaletler yer alacak. Yapımına Nisan ayında başlanan Taziye Evi inşaatının Temmuz ayına kadar bitirilmesi planlanıyor.


Nazilli Belediyesinin bu yapıyı vatandaşın hizmetine sunmasıyla kaybedilen değerlerin tekrar gün yüzüne çıkacağını da vurgulayan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık “Mutlu günlerde olduğu gibi acı günlerde de yan yana olmak insanlığın gereğidir. Nazilli’de taziye evi eksikliği bize gelen talepler arasında yoğunlukta yer alıyordu. Bu talepleri göz önünde bulundurarak Taziye evinin yapım çalışmalarını başlattık. Yapımına başlanan taziye evi projemizde en önemli amacımız vatandaşımızın taziye ve hayır işlerinizi organize ve kolay bir şekilde yapabilmeleridir” şeklinde konuştu.


Öte yandan Nazillili vatandaşlar ise yapılan Taziye Evi’nin merkeze uzaklığı nedeniyle kullanım oranının az olacağını dile getirerek, Taziye Evleri’nin ilçenin farklı noktalarına da uygulanmasını istedi.



Milliyet


Geri Dön