20 / 04 / 2024

Nazilli'deki Engelsiz Yaşam Parkı'nın inşaatı tamamlandı!

Nazilli'deki Engelsiz Yaşam Parkı'nın inşaatı tamamlandı!

Nazilli Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan “Engelsiz Yaşam Parkı”, düzenlenen açılış töreni ile hizmete sunuldu.



Nazilli Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan “Engelsiz Yaşam Parkı”, düzenlenen açılış töreni ile hizmete sunuldu.


Nazilli Belediyesi’nin hayata geçirilen örnek sosyal projesi Engelsiz Yaşam Parkı Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen tören ile hizmete sunuldu. Engelsiz Yaşam Parkı önünde düzenlenen açılış törenine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Belediye Meclis Üyeleri, Nazilli Belediyesi Başkan Yardımcıları ile Daire Müdürleri, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Üyeleri, Engelli Özel Rehabilitasyon Merkezlerinin öğrencileri, Siyasi Parti Temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.


“ASLOLAN KISITLI İMKANLARA RAĞMEN HİZMET EDEBİLMEKTİR”

Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşının ardından Yıldıztepe Muhtarı Ahmet Sak konum itibarı ile dağınık bir yapıya sahip ve henüz şehirleşmeye başlayan Yıldıztepe mahallesinin hizmete aç bir mahalle olduğunu vurgulayarak son dönem yapılan tüm hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a teşekkür etti. İmkânların bol şartların güzel olduğu zamanlarda herkesin hizmet yapabildiğini ancak aslolanın imkânların bol şartların az olduğu zamanlarda kısıtlı imkânlara rağmen hizmet yapmak olduğunu ifade eden Muhtar Ahmet Sak; “Kısıtlı imkânlara rağmen hizmete aç mahallemize çok güzel hizmetler sunan Nazilli Belediyesine ve Nazilli Belediye Başkanımız Haluk Alıcık’a mahallem adına teşekkür ederim. Mahalleme hizmetlerin devamı diler çalışmalarınız da başarılarınızın devamını temenni ederim” şeklinde konuştu.


“ENGELLİLER PARKI ÖRNEK VE ÖZEL BİR PROJEDİR”

Nazilli Belediyesinin kendi imkânları ile yaptığı ve yaklaşık 70 bin TL ye mal olduğu Engelsiz Yaşam Parkı’nın Engelli Çocukların rahat kullanabileceği şekilde tasarlandığını belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık “Engelliler Parkı örnek ve özel bir projedir. Engelsiz Engelli Parkı kapsamında yapılan oyun parkında engelli kardeşlerimiz güvenli bir şekilde oyuncaklardan faydalanabilecek. Oyuncaklara tekerli sandalyeleri ile rahatça ulaşabilecekler. Çift şeritli tekerlekli sandalye yolu, engelli kullanıma uygun oturma grupları, kayganlığı önleyici kauçuk zemin üzerinde engelli fitness aletleri ile Engelli Oyun gurubunun yer aldığı bu parkımız toplam 1930 metrekare alan üzerine yapılmıştır. Yeşil alanın 779 metre kare olduğu parkımızda, kauçuk kaplı çocuk oyun gurubu alanı 133 metre kare, sert zemin yani taş kaplı alan 978 metrekare ve 40 metrekarelik alanda da Fitnes spor aletleri yer almaktadır. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir. Nazilli Belediyesi olarak da şuana kadar toplamda 870 adet engelli normal araç ile akülü aracı ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza ulaştırdık. Kaldırımlarda, alt geçitlerde ve park alanlarında gerekli düzenlemeler yaptık. Engelli kardeşlerimizin otomobillerinin park yerinde sorun yaşamaması için belirli yerlerde engelli levhalarını koyarak, yerlere bu alanın engellilere ait olduğuna dair resimler çizdirdik. Otizm Hastası Engelli kardeşlerimizin atla terapi edilmesi projesi altına imzamızı attık. Nazilli Belediyesine bağlı bir engelliler iletişim merkezini tam donanımlı olarak Engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Özel rehabilitasyon merkezleri ve engelliler iş okullarına Belediye olarak araç gereç ve ihtiyaçları için desteklerde bulunduk, bulunmaya da devam ediyoruz. Bütün bu çalışmalarımız yanı sıra en son çalışmamız da Engelliler için yapmış olduğumuz, bu gün burada açılışını yapacağımız Engelsiz Yaşam Parkı dır” dedi.


“BEN DEĞİL BİZ YAPACAĞIZ”

Engelli vatandaşların toplumla bütünleşmesi, istihdam edilmesi, iş fırsatları sunulması ve yaşam standartlarının gelişmesine yönelik çalışmaların yanında onların eğlenmesi dinlenmesi ve güzel vakit geçirebilmesi için engellilerin şartlarına uygun bir park yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık “Nazillimizi marka şehir yapmak ve yaşanabilir bir çevreye kavuşturmak için sizlerin de desteğiyle gece gündüz çalışıyoruz. Nazilli Belediyesi büyük bir belediye. Bu gün burada bu çocuklarımızın mutluluğuna sevincine ortak olmak onları böyle görmek her şeyin üstünde bir duygu. Unutmamak gerekir ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bu özel çocuklara hizmet etmek sadece belediye ve belediye başkanının görevi değil hepimizin görevi olmalıdır. Bu ülke hepimizindir. Birlik beraberlik çok önemlidir. Bu gün burada ki birlik beraberliğimizin her kese örnek olmasını diliyorum. Ayrıca uç beylerim dediğim tüm muhtarlarıma asıl ben teşekkür ediyorum. Biz hizmetlerimizi yapabiliyorsak onları desteği ile yapabiliyoruz. Bu mahallemizde daha birçok projelerimiz olacak. Bu mahallede yine Türkiye’de çok fazla örneği olmayan bir botonik park yapacağız. Bunun dışında yerleşkesi geniş olan Zafer, Yeşil Mahalle ve Zafer Mahallelerinde daha yapacağımız çok işlerimiz var. Aşağı Nazilli’de kentsel dönüşüm çalışmalarımızda son noktaya geldik. Bunun yanında Eski Cezaevi yeri yani şu anki köy minibüsleri garajının ihalesini önümüzdeki hafta yapacağız Kamu İhale Kurumuna başvurduk. Burası da Nazilli Belediyesinin yükünü oldukça hafifletecek. Yine Mehmet Özalp Bulvarını Ocaklı yoluna kadar uzatılırken Muammer Hastepe Caddesi düzenlemesi Ocaklı mahallesine kadar devam edecek. Bu mahallede yapım çalışmalarına başladığımız Botonik bahçesinin üst tarafların da spor tesisleri oluşturulacak ve böylelikle Zafer ve Yıldıztepe mahalleleri Nazilli’nin parlayan mahallelerinden olacak. İnşallah Nazilli’de daha güzel daha iyi hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Mesela 2. Alzheimer Merkezi. Bunları hep beraber yapacağız, ben değil biz yapacağız.” ifadelerini kullandı.


Başkan Alıcık’ın konuşmasının ardından Yeni Sinan Cami İmamı Bilal Ekinci’nin okuduğu açılış duası sonrası Engelsiz Yaşam Parkı’nın kurdelesi Engelli Çocuklar Meclis Üyeleri Muhtarlar ve davetliler ile birlikte Başkan Haluk Alıcık tarafından kesildi.



Hürriyet


Geri Dön