28 / 03 / 2024

Nazillililerden kentsel dönüşüm talebi!

Nazillililerden kentsel dönüşüm talebi!

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Yıldıztepe Mahallesinde ikamet eden vatandaşlar ‘Kentsel Dönüşüm’ talebinde bulundu. Mahalleli, yolların darlığından ve evlerin sıklığından şikayetçi olarak yeni düzenleme yapılmasını istiyor.



Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Yıldıztepe Mahallesinde ikamet eden vatandaşlar ‘Kentsel Dönüşüm’ talebinde bulundu. Mahalle Muhtarı Ahmet Sak ise mahallelilerin isteği üzerine Belediyeye başvurmak için hareket geçti.


Mahalledeki 61 sokak kuzeyinde yer alan 144, 146 ve 148 sokaktaki yolların darlığından ve evlerin sıklığından şikayetçi olan bölge sakinleri, mahallerine itfaiye ve ambulansın girmemesinden dolayı isyan ederek bölgede yeni bir düzenleme yapılması konusunda birleşti. 


Yangın çıkması veya sağlıkla ilgili bir durum olduğunda araçların sokaklarına giremeyecek olmasından dolayı sürekli tedirginlik yaşayan mahallelilerin isteğini Belediyeye ileteceğini ifade eden Yıldıztepe Mahalle Muhtarı Ahmet Sak, "Bölgedeki 61 sokağın kuzeyinde bulunan 144, 146 ve 148 sokaklardaki evler birbirine çok yakın ve sokaklar çok dar. itfaiye ile ambulansın bu sokaklara giremiyor. Bu bölgenin bu sorununu nasıl çözebiliriz diye araştırmalar yaptım. En sonunda bu bölgenin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğuna karar verdim. Bu bölgelerde ikamet eden vatandaşlarla görüştüğümde de olumlu geri dönüşler aldım. Bizim görevimiz vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini ilgili makamlara bildirmektir. Hem Nazilli’ye örnek olması adına, hem de il olmaya aday bir ilçede kentsel dönüşümün olması büyük önem arz edecektir. Belediyenin de bu talebimize olumlu dönüş yapacağını düşünüyoruz. Bu bölgeye kentsel dönüşüm olması ile ilgili olarak en kısa içerinde Belediyeye dilekçe vereceğiz” dedi.



Hürriyet Yerel




Geri Dön