26 / 04 / 2024

Nazım Biçer: Kentsel dönüşüm için örgütlenin!

Nazım Biçer: Kentsel dönüşüm için örgütlenin!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, kentsel dönüşüm kapsamına alınan bölgelerde yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için örgütlenmeleri ve süreci birlikte takip etmelerinin büyük önem taşıdığını söyledi...



TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO)  Adana  Şube Başkanı Nazım Biçer, kentsel dönüşüm kapsamına alınan bölgelerde yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için örgütlenmeleri ve süreci birlikte takip etmelerinin büyük önem taşıdığını söyledi. Biçer, "Kentsel dönüşümde ortaya çıkan rantın adil bir şekilde dağıtılması durumunda dönüşümden kimse rahatsız olmaz" dedi.


SÜREÇ İYİ TAKİP EDİLMELİ 


Gazetemize yaptığı açıklamada son yıllarda hemen her belediyenin gündeminde yer alan kentsel dönüşüm uygulamalarında birtakım sorunlar yaşanabildiğine dikkati çeken Biçer, kentsel dönüşümün uygulanacağı bölgelerde yaşayan vatandaşların süreci iyi takip etmesinin mağduriyetlerin önlenmesi konusunda önemli olduğunu vurguladı. 4'TE İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, kentsel dönüşüm yapılacak bölgelerde yaşayanlara dikkat etmeleri gereken konuları anlattı ve çağrıda bulundu; Kentsel dönüşüm için örgütlenin VURAL KÖSE ADANA (GÜNAYDIN)TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, kentsel dönüşüm kapsamına alınan bölgelerde yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için örgütlenmeleri ve süreci birlikte takip etmelerinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Biçer, "Kentsel dönüşümde ortaya çıkan rantın adil bir şekilde dağıtılması durumunda dönüşümden kimse rahatsız olmaz" dedi. SÜREÇ İYİ TAKİP EDİLMELİ Gazetemize yaptığı açıklamada son yıllarda hemen her belediyenin gündeminde yer alan kentsel dönüşüm uygulamalarında birtakım sorunlar yaşanabildiğine dikkati çeken Biçer, kentsel dönüşümün uygulanacağı bölgelerde yaşayan vatandaşların süreci iyi takip etmesinin mağduriyetlerin önlenmesi konusunda önemli olduğunu vurguladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PANELİ DÜZENLENECEK İMO Adana Şubesi bünyesinde oluşturulan "Kentsel Dönüşüm Komisyonu"nun bu mağduriyetlerin oluşmaması için bugüne kadar ondan fazla toplantı yaptığını aktaran Biçer, konuyla ilgili yakın bir zamanda da panel düzenleyeceklerini bildirdi. Panelle vatandaşları ve konunun diğer ilgililerini bilgilendireceklerini belirten Biçer, kentsel dönüşüm uygulamalarında vatandaşların birlikte hareket etmesinin yadsınamaz bir öneme sahip olduğunu kaydetti.

'ÖRGÜTLENİN' ÇAĞRISI Sinanpaşa Mahallesi sakinlerinin kurduğu derneğin bunun en güzel örneği olduğunu dile getiren Biçer, "Bize gelen herkese 'Örgütlenin' diyoruz. Vatandaşlarımızın alınan kararı ve süreci birlikte takip etmeleri lazım.

Burada muhtarlara da çok görev düşüyor. Muhtarların konuyu yakından takip edip belediye ile vatandaş arasında ciddi anlamda bir köprü görevini üstlenmesi gerekiyor" diye konuştu.

PROJELERİ ADANA?YI BİLEN MİMARLAR HAZIRLAMALI Vatandaşların hazırlanan projeleri re mutlaka görmesi gerektiğini ifade eden Nazım Biçer, projelerin şehir dışında hazırlanmasının da sorunlara neden olabildiği uyarısında bulundu. Biçer, "Projelerin Adana'nın yerel mimarisini, durumunu, özelliklerini, sosyal yapısını bilmeyen mimarlar tarafından hazırlanmasına karşıyız.

Çünkü en basitinden Adana'daki balkon kültürünün göz ardı edildiği projeler hazırlandığı zaman çok da cazip hale gelemiyor" şeklinde konuştu. RANTIN ADİL DAĞITILMASI LAZIM Adana'da birçok bölgesinde insanların sağlıksız konutlarda yaşadığını ve herkesin borçlanmadan sağlıklı bir konutlarda yaşamak istediğini anlatan Biçer, "Şu anda sağlıksız konutlarda yaşıyor olsalar da onların da sağlıklı konutlarda oturmaları gerekiyor.

Kentsel dönüşümde yerleri değerleniyor ve ortaya rant çıkıyor. Kentsel dönüşümde rantın dağıtımı adil yapıldığı zaman, yani kamuya vatandaşlara, oradaki insanlara uygun dağıttığınız zaman kimse bu dönüşümden rahatsız olmaz.

Bu nedenle ihtiyaç doğrultusunda projelerin 11,21, 31 tarzında vatandaşları borçlandırmadan, yerele uygun projeler hazırlanarak yapılması lazım" dedi. 


Adana Günaydın 


Geri Dön