19 / 04 / 2024

Nazım Yavuz: Gençleri çatı sektörüne bekliyoruz!

Nazım Yavuz: Gençleri çatı sektörüne bekliyoruz!

Yavuz, "Türkiye’nin her yerinde iş imkânı barındıran, istikrarlı ve kazancı tatminkar bir meslek olan çatıcılık sektöründe, eğitimli iş gücü açığı var." dedi.



Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Başkanı M. Nazım Yavuz, büyümesini sürdüren inşaat ve çatı sektöründe eğitimli iş gücüne ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Türkiye’nin her yerinde iş imkânı barındıran, istikrarlı ve kazancı tatminkar bir meslek olan çatıcılık sektöründe, eğitimli iş gücü açığı var. Gençlerimiz bu fırsatı değerlendirerek, istikrarlı bir mesleğe sahip olabilirler. Hayat boyu geçerliliği olan bir meslek arayan gençlerimizi sektörümüze bekliyoruz” dedi.


ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, 20-26 Mayıs İstihdam Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, kalıcı bir iş sahibi olmak isteyen gençleri çatı sektörüne davet etti. 


Yavuz, işsizlik sorunu yaşayan gençlerin, eğitimli iş gücü ihtiyaç duyulan mesleklere yönelmesi gerektiğini belirterek, çatı sektörünün önemli bir istihdam potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Türkiye’deki işsizlik sorununun azalması için herkese görev düştüğünü hatırlatan Yavuz, çatı sektörü olarak bu konuda çözüme katkı sağlamak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Yavuz, bir yandan işsizlik sorunu, diğer yandan eğitimli iş gücü ihtiyacı bulunduğunu dile getirerek, ÇATIDER’in özellikle meslek lisesi öğrencilerine yönelik eğitim projeleri yürüttüklerini açıkladı.

Her yerde geçerli olan, kazançlı meslek çatıda

Çatıcılık mesleğinde özellikle eğitimli teknikerlere ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Yavuz, şunları söyledi:

“Köylerden büyük şehirlere kadar Türkiye’nin dört bir yanında geçerliliği olan çatıcılık mesleği, gençler için çok önemli bir fırsat sunuyor. Her yerde ihtiyaç duyulan, kalıcı, yenileşmeye ve büyümeye açık bir iş alanı olan çatıcılığın kapıları gençlere açık. ÇATIDER olarak, bu sürece katkı sağlayacak adımlar attık ve atıyoruz. Örneğin meslek lisesi öğrencilerimiz sektörümüz hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığı için düzenlediğimiz etkinliklerde onlara mesleğimizi anlatıyor ve aramıza davet ediyoruz. Çatı sektöründeki imkanları gören gençlerin çatıcılığa olan ilgisi artıyor.” 


Çatı sektörünün avantajları

Çatı sektörünün gençlere sunduğu imkânlar şunlar:

1)Sürekli büyüyen, her zaman geleceği olan bir sektör içinde yer almak,

2)İstikrarlı bir iş imkânı,

3)Kendi işini kurmak,

4)Türkiye ortalaması üzerinde gelir,

5)Türkiye'nin dört bir yanında iş alabilme/bulabilme ayrıcalığı,

6)Modern ve dinamik uygulamalar ile iş alanını geliştirme fırsatları.




Geri Dön