26 / 04 / 2024

Nazmi Durbakayım: İhalede rekabet zam getirecek!

Nazmi Durbakayım: İhalede rekabet zam getirecek!

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, geçen hafta Emlak Konut tarafından gerçekleştirilen ihalelerde, ihaleye giren müteahhitlerin ‘rekabetin dozunu kaçırdığını’ vurguladı..



Geçen hafta Emlak Konut tarafından gerçekleştirilen ihalelerde, ihaleye giren müteahhitlerin ‘rekabetin dozunu kaçırdığını’ vurgulayan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, bunun konut fiyatlarında doğal olmayan bir şişkinlik yarattığını ifade etti


Emlak konut’un İstinye ve Başakşehir ihalelerine teklif veren Durbakayım, şunları söyledi:

“Gerçekleşen her iki ihalede ortaya çıkan metrekare fiyatları, İstanbul’da mevcut projelerdeki fiyatların çok üzerinde çıktı. Ortaya çıkan rakamlar, emlak Konut’un orta ve alt gelir grubunu konut sahibi yapabilmesi için iyi bir kaynak olarak görülebilir. Bu gelişmenin diğer bir sonucu ise bugüne kadar çok uygun fiyattan daire almış olanların yüksek prim elde edeceğidir. Ancak bunlar işin iyi tarafı. Diğer yandan daha yolun başındaki bir projede oluşan bu yüksek fiyatlar, bitmek üzere olan veya satışı tamamlanmamış projelerdeki metrekare fiyatlarının artışına da vesile olacaktır. Satışları devam eden proje sahibi firmalar, (Fiyatlarımız çok düşük kaldı. Bunları artıralım) diye düşünüp zam yapmaya başlayacaktır.”


Milliyet


Geri Dön