26 / 04 / 2024

Necati Şahin: Bursa'nın toplu ulaşımını yer altına alacağız!

Necati Şahin: Bursa'nın toplu ulaşımını yer altına alacağız!

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, Bursa’nın temel meselelerinin başında toplu ulaşım ve trafiğin geldiğini belirterek, göreve geldiklerinde ilk el atacakları konunun ulaşım ve trafik olacağını söyledi...




CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, Bursa’nın temel meselelerinin başında toplu ulaşım ve trafiğin geldiğini belirterek, göreve geldiklerinde ilk el atacakları konunun ulaşım ve trafik olacağını söyledi. Bursaray’ın verimli kullanılmadığına dikkat çeken Şahin, seferlerin 10 değil 2.5 dakika arayla yapılacağını kaydetti.


Seçim çalışmaları kapsamında Altıparmak ve Heykel’de otobüs ve tramvay duraklarında vatandaşlarla sohbet ederek projelerine ilişkin broşür dağıtan Necati Şahin, Bursalılar’ın istediği şeylerin rahat ve huzurlu yaşamak ile kolay, ucuz, güvenli ve konforlu bir ulaşım olduğunu vurguladı.


Bursa’da toplu ulaşımın istenilen verimlilikte olmadığını, T1 tramvay hattının da trafikte birçok sorunu beraberinde getirdiğini kaydeden Şahin, “Tramvay trafikteki sıkışıklık sebebiyle karınca hızıyla gidebiliyor. Koşarsanız tramvaya tur bindirirsiniz. Toplu ulaşımın şehir içinde yer altından gitmesi gerekiyor. Biz göreve geldiğimizde toplu ulaşımı yer altına alacağız. Tramvay, bugünkü şartlar dikkate alınmadan ‘100 yıllık bir hayali gerçekleştiriyoruz’ diye gündeme getirildi" dedi.


Şahin, şunları söyledi:


“100 yıl önceki Bursa için hayal edilen tramvay ile çarpık şekilde büyümüş, nüfusu 2 milyonu geçmiş bugünün Bursa’sının sorunlarını çözmek mümkün mü? İşte ancak böyle oyuncak tren gibi şehir içinde dolaştırır 100 yıl öncesinin nostaljisi ile yaşarsınız. Bursa’nın bugünden 100 yıl sonrası hesap edilerek ulaşım planları yapılmalı. Çağdaş kentlerde toplu ulaşım yer altındadır. Biz bunları planladık ve hayata geçireceğiz.”


Bursa’nın doğu-batı ekseniyle büyümesinin sorunlu olduğunu, çözümün kuzey ve güneyi kapsayan spiral hatlar olduğunu ifade eden Şahin, Avrupa’nın bazı kentlerindeki SkyTrain modelini Bursa’da da hayata geçireceklerini bildirdi. Şahin, “SkyTrain, mevcut kara yollarının üzerinden giden dolayısı ile kamulaştırma gideri daha düşük olan son tekonolojiye sahip bir ulaşım aracı. Hazırladığımız yeni spiral hatlarla, toplu ulaşımda Bursa’yı DNA sarmalı gibi spiral biçimde saracağız ve bu konuda Türkiye’ye örnek olacağız” dedi.


CHP Büyükşehir adayı Necati Şahin, balık istifi yolculuk sebebiyle Bursalıların şikayetlerine neden olan Bursaray konusunda da köklü çözümler üreteceklerini bildirdi. Yer altından gidecek yeni hatlarla birlikte sefer sayılarını artıracaklarını ifade eden Şahin, “Seferler 10 dakika yerine 2.5 dakikada bir olacak ve yığılmalar önlenecek. Böylece şu an yüzde 25 kapasite ile çalışan Bursaray’ın kapasitesini artıracağız. Su da olduğu gibi ulaşımda da yapacağımız yarı yarıya indirimlerle vatandaşımıza güvenli ve ucuz bir ulaşım imkanı sağlayacağız” diye konuştu.



Milliyet


Geri Dön