24 / 04 / 2024

Necati Şahin Bursa'ya 'butik üniversite' sözü verdi!

Necati Şahin Bursa'ya 'butik üniversite' sözü verdi!

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, Uludağ Üniversitesi’nin kente uzak olmasının "Üniversite-kent' ilişkisi yönünden bir eksiklik olduğunu belirterek, Bursa’ya kent merkezinde bir 'butik üniversite' kazandıracaklarını söyledi...




'Bursa değişime hazır' sloganıyla projelerini Bursalılar’la paylaşmaya devam eden CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, Uludağ Üniversitesi’nin kente uzak olmasının "Üniversite-kent' ilişkisi yönünden bir eksiklik olduğunu belirterek, Bursa’ya kent merkezinde bir 'butik üniversite' kazandıracaklarını söyledi.


Çağdaş ülkelerde üniversitelerin kentle iç içe olduğunu, öğrencilerin kent yaşamı ve ekonomisine canlılık kazandırdığını ifade eden Necati Şahin, 'Butik üniversite' projesini Nilüfer’de Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ile güçlerini birleştirdikleri ortak seçim ofisinin açılış töreninde açıkladı. 30 Mart’ta Bursa’nın her yerinin Nilüfer gibi gülümseyeceğini dile getiren Şahin, Bursa’yı daha mutlu bir kent haline getirecek olan projelerinin ilgiyle takip edildiğini kaydetti. Şahin, bir süre önce gündeme getirdikleri, teleferik hattının Gökdere’ye uzatılarak ulaşımın Bursaray’a bağlanması projesinin Büyükşehir Belediyesi’nin şimdiki yönetimi tarafından da dile getirilmesinin projelerinin ne denli önemli bir ihtiyaç olduğunu gösterdiğini söyledi.


"BURSA PROJELERİMİZLE NEFES ALACAK"


Bursa’yı rahatlatacak projelerini açıklamaya devam edeceklerini belirten Necati Şahin, bunlardan birinin de 'Butik üniversite' olduğunu bildirdi. Kent merkezinde bir üniversitenin ihtiyaç olduğunu kaydeden Şahin, "Bursa’nın sıkıntılarını biliyoruz. Bu işi bilenlerle atalarımızdan miras aldığımız Bursa’yı yeniden ele alacağız. Projelerimiz bir bir takip ediliyor. Biz belediye sarayları istemiyoruz. Şuanda yapılana da oturmayacağız. Orayı hastane olarak halkın hizmetine sunacağız. Bursa’nın kalbi Merinos’u butik üniversite olarak hizmete sunup Osmangazi’yi de cazibe merkezi haline getireceğiz. Böylece Bursa nefes alacak. Zafer yakın, hep birlikte kazanarak halkla kutlayacağız" diye konuştu.



Doğu Rehberi


Geri Dön