20 / 04 / 2024

Necati Tığlı: Giresun’a stadyum değil, fabrikalar lazım!

Necati Tığlı: Giresun’a stadyum değil, fabrikalar lazım!

CHP Giresun İl Başkanı Necati Tığlı, “SEKA Kâğıt Fabrikası Giresun ekonomisinin can damarı, binlerce insanın ekmek kapısıydı. Çotanak Arena Stadyumu ve Olimpik Yüzme Havuzu yapıyorlar. Oysa Giresun’a stadyum değil, işsizliği çözecek fabrikalar lazım” dedi.



“Bu ülkeyi kuran, çağdaşlığa, medeniyete, özgürlüğe kavuşturan Gazi Mustafa Kemal’in adını koymaktan neden itina ediliyor? Giresun halkının bu yönde talebi vardı. Adeta kampanya başlatıldı, ‘Çotanak arena değil, Atatürk Stadyumu olsun’ diye. Neden bu önemli sesler duyulmak istenmedi? Yoksa Atatürk adı unutturulmaya mı çalışılıyor?”


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Necati Tığlı, “SEKA Kâğıt Fabrikası Giresun ekonomisinin can damarı, binlerce insanın ekmek kapısıydı. Orayı yandaşlarına peşkeş çekenler şimdi göz boyamak için Çotanak Arena Stadyumu ve Olimpik Yüzme Havuzu yapıyorlar. Oysa Giresun’a stadyum değil, işsizliği çözecek fabrikalar lazım” dedi. 


 Hizmete karşı olmadıklarını vurgulayan Başkan Tığlı, Giresun’un işsizlik gibi çok ciddi bir sorunu olduğunun altını çizdi, öncelikle istihdam yaratacak yatırımlar yapılmasını talep etti ve “Ayrıca stadyumun adı neden Atatürk değil de Çotanak Arena. Varlığımızı borçlu olduğumuz Atamızın adı unutturulmaya mı çalışılıyor? diye sordu. CHP İl Başkanı Necati Tığlı, yaptığı açıklamada özetle şunları dile getirdi:


 GİRESUN HALKI İŞ VE AŞ BEKLİYOR


  “Geçtiğimiz Cuma günü SEKA arazisine hükümet yetkilileri tarafından Çotanak Arena Stadyumu ve Olimpik Yüzme Havuzu temeli atıldı. Giresun’a bir çivi çakanın yanındayız, alkışlıyoruz. Biz de törende yerimizi aldık. Şehrimize hayırlı olsun. Ancak şehrimize baktığımızda önceliğin bunlar olmadığını görüyoruz. İktidar partisi AKP, geçmiş seçimlerde verdiği sözleri şimdilerde yerine getirmeye çalışıyor. Ancak Giresun’un önceliklerini görmezden geliyor. Bugün Giresun’un yakıcı sorunu işsizliktir. Vatandaşımız aş ve iş beklemektedir. Bu şehrin çocukları iş için, aş için başka şehirlere göçmek zorunda kalmaktadır. 14 yıllık AKP iktidarı Giresun’un can damarı olan, üç bini aşkın kişiye iş imkanı sağlayan, bu şehre sıcak para kazandıran SEKA’yı yandaşlarına yok pahasına peşkeş çekmiştir. O fabrikanın kapatılmasıyla işsizlik bir kat daha çoğalmıştır.


 40 MİLYON DOLAR DEĞERİNDEKİ SEKA, 3.5 MİLYON DOLARA PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞTİ


 Bilindiği üzere değer tespit raporlarında SEKA’ya 40 milyon dolar değer biçilmişti. Ancak AKP iktidara gelir gelmez SEKA’yı, MİLDA’ya 684 dönüm arazisiyle birlikte 3,5 milyon dolara yok pahasına peşkeş çekmişti. Sonra da Giresun İl Özel İdaresi üzerinden 68 milyon 694 bin lira ödemeyle geri alınmıştı. Şimdi de TOKİ’ye verildi. SEKA başta olmak üzere pek çok fabrika ve şirket de AKP’nin yanlış uygulamalarıyla kapanmıştır. Bunlardan bazıları; Başkanlar Gıda, Adel Kalem Fabrikası, Fatoğlu Un Fabrikası, Köykobir. Bütün bunların kapatılmasıyla Giresun’un ekonomisi çökmüştür.


 FİSKOBİRLİK VE LİMAN DA İŞLEVSİZ


 Giresun fındığın başkenti. Üretici kooperatifi olan Fiskobirlik de üreticinin güvencesi, fındığın sigortası. Ancak görüyoruz ki, Fiskobirlik esas görevini yapmıyor, kendi içinde devinip duruyor. Fındıktan, üreticiden habersiz şekilde, pasif halde yoluna devam ediyor. Bu nedenle de fındığımız sermayenin acımasız ellerine, tekellerin insafına terk edilmiş halde. Liman ise yine aynı işlevsizlikte. Gemilerin konuşlanması gereken limana gördüğünüz gibi inşaatlar konuşlandırılıyor. Amacının dışında kullanılmaya devam ediliyor. Oysa Giresun limanı konum olarak önemli bir noktada. Ancak hükümet limanı da pasifleştirmiş bulunuyor.


 ÖNCELİK STADYUM VE HAVUZ DEĞİL, FABRİKA OLMALI


Ülke genelinde olduğu gibi vatandaşlarımız işsizlikle ve yoksullukla karşı karşıyadır. Gelinen noktada iktidar partisi AKP işsizliğe çare aramak yerine sıradan yatırımlara imza atmaktadır. İnsanların elbette sanata, spora ihtiyacı var ancak önce karnını doyurmak gerek. Ki bu da bu ülkede hükümet eden AKP’nin sorumluluğudur. Bugün Giresun’da iki hizmetin açılışı yapılıyor. Biri Çotanak Arena Stadyumu, diğeri Olimpik Yüzme Havuzu. İyi güzel de bu iki hizmet neyi çözecek? Açlığı mı, işsizliği mi? Bu hizmetler işsizliğe çare değildir. Biz toplumsal sorunlara duyarlı bir parti olarak, üretime yönelik, işsizliği çözecek hizmetler talep ediyoruz. 


SAYIN CANİKLİ HÜKÜMETİN İKİNCİ ADAMI, İSTERSE YATIRIM YAPAR


 Üstelik de Giresun olarak bizler şanslıyız. Çünkü bizim hükümetin ikinci adamı olan Başbakan yardımcısı Sayın Nurettin Canikli gibi önemli bir görevde bir değerli insanımız var. Sayın Canikli’den göz boyayacak yatırımlar değil, memleketine işsizliği çözecek yatırımlar beklemekteyiz. Ve isterse yapacağına da inancımız sonsuzdur.


 NEDEN ADINI ATATÜRK KOYMUYORLAR?

 

Diğer çok önemli bir hususu da dile getirmek istiyorum. Mevcut Atatürk Stadyumu’nun işlevi artık Çotanak Arena ile sürecek. Peki, neden adı Atatürk değil? Bu ülkeyi kuran, çağdaşlığa, medeniyete, özgürlüğe kavuşturan Gazi Mustafa Kemal’in adını koymaktan neden itina ediliyor? Giresun halkının bu yönde talebi vardı. Adeta kampanya başlatıldı, ‘Çotanak arena değil, Atatürk Stadyumu olsun’ diye. Neden bu önemli sesler duyulmak istenmedi? Yoksa Atatürk adı unutturulmaya mı çalışılıyor? 


ATATÜRK ADINI UNUTTURMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEK 


 Eğer varsa böyle bir düşünce, bilinmelidir ki bizler var oldukça, CHP var oldukça asla Atatürk’ün adını silmeye, unutturmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Onun ilke ve devrimlerinden ödün verilmeyecektir. Dünya var oldukça Atatürk’ümüz ve Türkiye Cumhuriyeti yaşayacaktır. Bu böyle biline."


 

Yeni Giresun


Geri Dön