24 / 04 / 2024

Necdet Özer: Denizli'de turizm jeotermalle canlanır

Necdet Özer: Denizli'de turizm jeotermalle canlanır

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, "Kurulacak jeotermal tesis ve fizik tedavi merkezleri, kente dinamizm kazandırır" dedi



Denizli Sanayici, Tüccar ve İş adamları Platformu Sözcüsü ve Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Pamukkale bölgesine jeotermal sağlık tesisleri ve fizik tedavi merkezlerinin kurulmasının, kentin turizmine dinamizm kazandıracağını bildirdi.
Özer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın Denizli ziyaretinde, bakanlara kentin ekonomik, sosyal durumu ve çözüm önerilerini içeren dosya sunduğunu belirtti.
Denizli'nin son yarım yüzyılda Türkiye'nin ve bölgenin önemli ticaret ve üretim merkezi haline geldiğini kaydeden Özer, kentte sektörel çeşitliliğin de artmaya başladığını söyledi. Özer, ihracata yönelik üretimin yanı sıra, turizm sektöründe de son yıllarda bir yükseliş gözlendiğine dikkat çekerek, Türkiye'ye gelen her üç turistten birinin Denizli'ye uğradığını, ancak bu turistlerin kentteki konaklama sürelerinin uzatılmasında sıkıntı olduğunu dile getirdi.

POTANSİYEL BÜYÜK
Turizm sektöründe büyük potansiyel olduğunu dile getiren Özer, "Turistlerin konaklama sürelerinin uzatılması için, jeotermal sağlık tesislerinin yapılması ya da fizik tedavi ağırlıklı bir sağlık biriminin Pamukkale bölgesine kurulması sektöre dinamizm kazandıracaktır. Denizli, Pamukkale Üniversitesi ve çeşitli eğitim kurumları, sanayi alt yapısı, girişimci iş adamları ve kalifiye işçi havuzuyla düşünüldüğünde Anadolu'da ortaya çıkmış ideal bir kalkınma odağıdır. Turizmde bu potansiyel en iyi şekilde kullanılmalıdır" dedi. Özer, Denizli'de sanayi kuruluşlarının ihracat için zaman geçirilmeden teşvik sisteminden yararlandırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Yeni Asır


Geri Dön