19 / 04 / 2024

Necip Nasır: Arazi yetersizliği inşaat sektörünü etkiliyor!

Necip Nasır: Arazi yetersizliği inşaat sektörünü etkiliyor!

İzmir'de inşaat sektörünün gelişmesinin önündeki en büyük engelin, yeni arsa üretilememesi olduğunu söyleyen Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, kent ekonomisinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini bildirdi.



İzmir'de inşaat sektörünün gelişmesinin önündeki en büyük engelin, yeni arsa üretilememesi olduğunu söyleyen Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, kent ekonomisinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini bildirdi. İnşaat sektörünün, arazi yetersizliği nedeniyle canlanamadığını ve projelerin hayata geçirilemediğine dikkat çeken Nasır, İzmir'in planlanması halinde sektörün hızlı bir şekilde canlanacağını anlattı. Kent planlarının, piyasa ve hükümetin durumuna göre şekilleneceğini kaydeden Necip Nasır, "Yatırımcılar, hükümetin durumunun açıklığa kavuşmaması nedeniyle yeni projelerini bekletiyor. Belediyeler tarafından planlama çalışmaları yapılıyor, fakat bazı sıkıntılar var" dedi. 

Nasır, "Doğru uygulansa, şehrimiz ve ülke adına çok yararlı olacak kanundan bazıları faydalanarak gelişi güzel işler yapıyor. Depreme dayanıklı sağlıklı yapılara sahip olacağız, ama beton, vizyon ve misyonu olmayan bir kent haline dönüşmemiz de yakındır" uyarısı yaptı. 


Ege Telgraf


Geri Dön