28 / 03 / 2024

Necip Nasır: Ege'de kentsel dönüşüm acilen başlamalı!

Necip Nasır: Ege'de kentsel dönüşüm acilen başlamalı!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı (MÜFED) ve İnşaat Mühendisi Necip Nasır, son dönemde Marmara ve Ege Denizi'nde yaşanan fay hareketlerinin ülkemizin deprem bölgesinde olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlattığını söyledi.



Deprem riskinin bölgede çok fazla olduğunu kaydeden MÜFED Başkanı Nasır, "Geç kalınmamalı" diye konuştu Müteahhitler Federasyonu Başkanı (MÜFED) ve İnşaat Mühendisi Necip Nasır, son dönemde Marmara ve Ege Denizi'nde yaşanan fay hareketlerinin ülkemizin deprem bölgesinde olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlattığını söyledi. Nasır, "Bu açıdan başta  İzmir  olmak üzere Ege Bölgesi'nde kentsel dönüşüm buran önce başlayıp güvenli ve sağlıklı yapılarda yaşam devam etmeli" dedi. 

Nasır, birinci derecede deprem kuşağı içinde yer alan ve yüzde 85'e yakın kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan M Ege'ni bu gerçeğe uygun sağlıklı ve güvenli yapılar inşa etmesi gerektiğini aktardı. İzmir'in de olası büyük bir deprem öncesinde yapı stoğunun güçlendirmek ve dayanıksız binaları yenilemek zorunda olduğunu kaydeden Nasır, kentsel dönüşümün ada bazında bölgesi ile bütüncül olarak değerlendirilmesini istedi. 


BİRLİKTE ÇALIŞILMALI 

Türkiye'de kentsel dönüşümün en fazla konuşulduğu ilin İzmir olmasına rağmen, konunun aktörlerinin gerekli çalışmaları tamamlayıp faaliyete geçemediğini belirten Nasır, çift başlılığa neden olan yasaların birleştirilmesi gerektiğini aktardı. Nasır, "Çözüm olarak 6306 sayılı yasa ile 5393 sayılı yasanın 73'üncü maddelerini birleştirerek çift başlılığı ortadan kaldırıp, 6306 sayılı yasanın eksikliklerini gide recek yeni bir yasa yapılması gerekiyor. Kentsel dönüşümün başarıya ulaşması için tüm aktörlerin uyumlu ve birlikte çalışması önem taşıyor. İzmir'in dönüşümdeki en büyük eksiği, geleceğe yönelik hala bir master planına sahip olmamasıdır" dedi. 


Habertürk Egeli



Geri Dön