26 / 04 / 2024

Necip Nasır: İzmir, yüzde 85 dönüşmeli!

Necip Nasır: İzmir, yüzde 85 dönüşmeli!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) sektörün sorunlarını ve kentsel dönüşümü masaya yatırmak amacıyla gerçekleştirdiği ilçe belediye başkanları ziyaretlerini sürdürüyor.Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır konu ile ilgili açıklama yaptı.



Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır önderliğinde 3 ilçeye ziyaret gerçekleştirerek Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile görüşen MÜFED üyeleri, başta kentsel dönüşüm, yeni arsa üretilememesi ve binalardaki çıkma düzenlemesi ile ilgili sorunları dile getirdi. 

İlçe belediyeleri planlasın İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşümle yenilenmesi gerektiğini belirten Nasır, "Yapılan dönüşüm nitelikli olmalı, toplumun beklentilerine cevap vermeli, sosyal yapı ve çevreye uyumlu binalar inşa edilmeli" dedi. Necip Nasır, bir ilçenin yapısını en iyi bilen kişiler olan yerel yöneticilerin bu konuda harekete geçmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

Eski binaları yıkıp yerine yenisini yapmanın, sadece depreme karşı dayanıklılığı artıracağını, fakat kenti bir beton yığınına çevireceğini belirten Necip Nasır, "Bizim amacımız gecekondu dönüşümü yapmak değil. Bizden sonraki nesillere daha yaşanabilir bir izmir bırakmak istiyoruz. Özellikle kent merkezinde dönüşüme ihtiyaç var. izmir'deki 12 ilçeden müteahhit ve işadamları dernek başkanlarını MÜFED çatısı altında topladık. İzmirli müteahhitler olarak, kentsel dönüşüm konusunda aktif rol oynamak istiyoruz" diye konuştu. 

Necip Nasır, ülke genelinde kurdukları konfederasyon ile Müteahhitlik mesleğinin sınırlarının belirlenmesi ve sektörün kanun ile tanımının yapılması ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile yapılan çalışmalar ile çıkacak kanunun yakm zamanda TBMM've sunulması ile ilgili sona gelindiğini belirtti. 

Paydaşlar yarar görmeli Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da tüm paydaşların yararlanabileceği ortak bir planlamanın yapılması gerektiğini vurgulayarak, bölgenin yapısını iyi bildikleri için izmirli müteahhitlere büyiik görev düştüğünü söyledi. 

Birlikte hareket etmenin her zaman için bir sinerji yarattığını ifade eden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç Müteahhitler Federasyonunun sektör adına çok önemli bir kurum olduğunu belirtti. 

Dalgıç, her belediyenin ardında kalıcı eserler ve projeler bırakması gerektiğini vurgulayarak izmirli müteahhitlerin deneyiminden yararlanmak için işbirliği istediklerini söyledi. 


Yenigün


Geri Dön