20 / 04 / 2024

Necip Nasır: İzmir'de kentsel dönüşüme hemen başlanmalı!

Necip Nasır: İzmir'de kentsel dönüşüme hemen başlanmalı!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, seçimlerin bittiğini, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin bir an önce kentsel dönüşüm konusunda harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Nasır, İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşüme uğrayacağını da hatırlattı.



İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşüme uğrayacağını hatırlatan Nasır, İzmir'de oluşacak pazarda katma değerin İzmir'e kalması için İzmirli müteahhitlerin aktif olmasını sağlamak amacıyla güç birliği oluşturduklarını dile getirdi. 



Seçimlerin ardından hızla çalışmalara başladıkları bilgisini veren Necip Nasır, "Şehir merkezinde Alsancak, Konak, Tepecik, Yeşildere, Karabağlar, Karşıyaka ve Bayraklı, belirlediğimiz lokasyonlarımız. Kentsel dönüşüme en çok ihtiyacı olan yer İzmir'in şehir merkezidir. Allah korusun bir deprem olsa, en çok hasar merkezde olacak. Şimdi yerel yöneticilerin harekete geçmesini bekliyoruz. 6306 sayılı yasa yetkiyi herkese veriyor. Ama biz burada doğrunun, Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanlarının, kısacası yerel yönetimlerin aktif olmasının önemli olduğuna inanıyoruz" diye konuştu. 


İzmir'in bu konuda kamudan bir beklentisi olmadığına dikkat çeken Nasır, Kentin elmasının üzerindeki tozların silkelenmesi gerekiyor. Bu tozların silkelenmesi de İzmir'in planlarının yapılmasıyla mümkün" dedi. 



İzmir'de kentsel dönüşüm konusunda tek sorunun, plan eksikliği olduğunu savunan Necip Nasır, şu ifadeleri kullandı: "Eğer ilçeler, büyükşehir ile birlikte planlarlarsa 10 yıl içinde  İzmir  dünya kenti haline gelir. Ama planlama yapılmazsa biz sektörün dinamikleri olarak harekete geçeriz. Bu durumda da İzmir belki sağlıklı ve depreme dayanıklı konutlara sahip olur ancak; beton yığınına ve çarpık bir kente dönüşebilir" 


Sabah Egeli



Geri Dön