25 / 04 / 2024

Necip Nasır: İzmir'in yüzde 85'i kentsel dönüşüme muhtaç!

Necip Nasır: İzmir'in yüzde 85'i kentsel dönüşüme muhtaç!

MÜFED Başkanı Necip Nasır, bir deprem bölgesi olan İzmir’de kentsel dönüşümün önemine dikkat çekerek, "İzmir, bilindiği gibi birinci derece deprem bölgesi. Kentin yüzde 85’i dönüşüme muhtaç. Dönüşüm, özellikle nüfus yoğun bölgelerde başlamalı" dedi.



Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, bir deprem bölgesi olan İzmir’de kentsel dönüşümün önemine dikkat çekerek, "İzmir, bilindiği gibi birinci derece deprem bölgesi. Kentin yüzde 85’i dönüşüme muhtaç. Dönüşüm, özellikle nüfus yoğun bölgelerde başlamalı" dedi.

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır,  İzmir  Kordon Rotary Kulübü’nün düzenlediği toplantıya konuşmacı olarak katıldı. İzmir’in deprem bölgesinde olduğuna dikkat çeken Nasır, kentsel dönüşümün nüfusun yoğun olduğu yerlerden başlaması gerektiğini söyledi. Nasır, "Dönüşüm, özellikle nüfus yoğun bölgelerde başlamalı. Yeni yapılacak binalar da, çevresiyle bütüncül ve sosyal donatılarla birlikte planlanmalı" diye konuştu.

Sanayileşmeyle birlikte, kent nüfusu yoğunluğunun fazlalaştığını ve Türkiye’de gerekli planlamaların zamanında yapılmamasıyla birlikte gecekondulaşmanın da arttığını dile getiren Necip Nasır, "Bir devrim niteliği taşıyan 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası ile birlikte yerel yönetimlere büyük iş düşüyor. Bölgesini en iyi tanıyan ve halkın ihtiyaçlarını bilen ilçe belediyeler de, gerekli planlamaları ivedilikle yapmalı. İzmir, bilindiği gibi birinci derece deprem bölgesi. Kentin yüzde 85’i dönüşüme muhtaç. Yarın bir gün deprem olduğu zaman yaşanacak can ve mal kayıplarının vebalini kimse taşıyamaz. Bunların önüne geçmek için kentsel dönüşüm mutlaka uygulanmalı” diye konuştu.

Kentsel dönüşümle elde edilecek yeni arsaların, sadece bina olarak değil, yeni yollar ve yeşil alanlarıyla bir bütün olarak planlanması gerektiğine dikkat çeken Nasır, bunun tüm kent aktörlerinin bu konuda tek ses olarak aynı amaç için çalışmasıyla mümkün olacağını da sözlerine ekledi.

İzmir Kordon Rotary Kulübü Başkanı Halil Erdem de, katılımlarından ötürü MÜFED Başkanı Necip Nasır’a teşekkürlerini sundu.



Hürriyet 


Geri Dön