29 / 03 / 2024

Necip Nasır: İzmir'in yüzde 85'i kentsel dönüşüme uğrayacak!

Necip Nasır: İzmir'in yüzde 85'i kentsel dönüşüme uğrayacak!

İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşüme uğrayacağını hatırlatan Nasır, İzmir'de oluşacak pazarda katma değerin İzmir'e kalması için İzmirli müteahhitlerin aktif olmasını sağlamak amacıyla güçbirliği oluşturduklarını dile getirdi...



İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşüme uğrayacağını hatırlatan Nasır, İzmir'de oluşacak pazarda katma değerin İzmir'e kalması için İzmirli müteahhitlerin aktif olmasını sağlamak amacıyla güçbirliği oluşturduklarını dile getirdi. Seçimlerin ardından hızla çalışmalara başladıkları bilgisini veren Necip Nasır, "Şehir merkezinde Alsancak, Konak, Tepecik, Yeşildere, Karabağlar, Karşıyaka ve Bayraklı, belirlediğimiz lokasyonlarımız. Kentsel dönüşüme en çok ihtiyacı olan yer İzmir'in şehir merkezidir. Allah korusun bir deprem olsa, en çok hasar merkezde olacak" dedi. Artık yerel yöneticilerin harekete geçmesi gerektiğinin altım çizen Başkan Nasır, "6306 sayılı yasa yetkiyi herkese veriyor. 

Ama biz burada doğrunun, Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanlarının, kısacası yerel yönetimlerin aktif olmasının önemli olduğuna inanıyoruz" diye konuştu. Nasır, "Kentin elmasının üzerinHer dönemin en iyi yatırım aracının, gayrimenkul olduğunu belirten Necip Nasır, "Siyasi gerginliklerden sonra malzeme fiyatlarında bir artış söz konusu oldu. Bu da piyasaya yansıdı. Ancak firmalar bunu ev fiyatlarına yansıtmadı. 

Stokta oldukça fazla satışa arz konutlar var. Bunlara yansımamış maliyetler de var. Bu aşamada konut ihtiyacı olanların almasının uygun olacağını düşünüyorum. Fiyatların artacağı kanaatindeyiz" diye konuştu. 


PLAN EKSİKLİĞİ OLMAMALI 


İzmir'de kentsel dönüşüm konusunda tek sorunun, plan eksikliği olduğunu savunan Necip Nasır, şu ifadeleri kullandı: "Eğer ilçeler, Büyükşehir ile birlikte planlarlarsa 10 yıl içinde  İzmir  dünya kenti haline gelir" ifadesini kullandı. 


Habertürk Egeli Ek 


Geri Dön