19 / 04 / 2024

Necip Nasır: İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşümle yenilenmesi gerekiyor!

Necip Nasır: İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşümle yenilenmesi gerekiyor!

Müteahhitler Federasyonu'nun (MÜFED), yerel seçimler sonrasında kentsel dönüşüm konusunda belediye başkanlarına yönelik ziyaretleri hız kazandı. Necip Nasır İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşümle yenilenmesi gerekiyor dedi...



Müteahhitler Federasyonu'nun (MÜFED), yerel seçimler sonrasında kentsel dönüşüm konusunda belediye başkanlarına yönelik ziyaretleri hız kazandı. 


Geçtiğimiz hafta Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı ziyaret eden MÜFED heyeti, bu kez de Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'ya konuk oldu. 


"Kent için dönüşüm yapılmalı" 



Ziyarette konuşan Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, "Gecekondu dönüşümü değil, yaşanacak bir kent için dönüşüm yapılmalı" diyerek bu yöndeki hassasiyetlerini ortaya koydu. 


İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşümle yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Nasır, "Yapılan dönüşüm nitelikli olmalı, toplumun beklentilerine cevap vermeli, sosyal yapı ve çevreye uyumlu binaların inşa edilmeli" dedi. 

Amaç yaşanabilir bir  İzmir  bırakmak Eski binaları yıkıp yerine yenisini yapmanın, sadece depreme karşı dayanıklılığı artıracağını, fakat kenti bir beton yığınına çevireceği uyarısında bulunan Nasır, "Bizim amacımız gecekondu dönüşümü yapmak değil. Bizden sonraki nesillere daha yaşanabilir bir İzmir bırakmak istiyoruz. 


Özellikle kent merkezinde dönüşüme ihtiyaç var. İzmir'deki 12 ilçeden müteahhit ve işadamları dernek başkanlarını MÜFED çatısı altında topladık. İzmirli müteahhitler olarak, kentsel dönüşüm konusunda aktif rol oynamak istiyoruz" diye konuştu. 


"İlçelerin yapısını en iyi bilen yerel yöneticiler" İzmir'de oluşacak inşaat pazarında katma değerin İzmir'e kalması için İzmirli müteahhitler olarak güçbirliğiyle çok ortaklı bir şirket kurduklarını da vurgulayan Necip Nasır, bir ilçenin yapısını en iyi bilen kişiler olan yerel yöneticilerin bu konuda harekete geçmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

Buca Belediye Başkanı Levent Priştina da, kentsel dönüşüm ve planlama konusuna büyük önem verdiklerini ifade ederek, özellikle Bucalı müteahhitlerin bu konudaki çalışmalarını yakından izlediğini söyledi. 


Birçok farklı sektöre hitap eden ve önemli istihdam sağlayan inşaat sektörü konusunda Buca'nın gelişmesi için önemli projeler hazırladıklarını kaydeden Piriştina, özel sektörle kentsel dönüşüm konusunda yapılacak işbirliğine olumlu baktıklarını vurguladı. 


Yeni Ekonomi


Geri Dön