28 / 03 / 2024

Necip Nasır'dan İzmir Büyükşehir'e Uzundere çağrısı!

Necip Nasır'dan İzmir Büyükşehir'e Uzundere çağrısı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi için İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır'dan çağrı geldi. Nasır, inşaat projesinin İzmirli bir firmaya verilmesini istedi.




İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi için  İzmir  Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır'dan çağrı geldi. Nasır, inşaat projesinin İzmirli bir firmaya verilmesini istedi. Hazırlanan planlar sonrası toplam 32 hektarlık alanda gerçekleşecek proje için ihale süreci İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden onay aldı. Toplam 6 etaptan oluşan, yıkımı yapılan 497 yapı ve 1172 birimin yerine toplam 157 bin metrekare alanda inşaat gerçekleşeceği kaydedildi. Kapalı zarf usulü ile gerçekleşecek ihale için tarih belli olmazken İzmir Müteahhittiler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, Büyükşehir'e çağrı yaptı. İzmir'de konsorsiyuma gerek olmadan işi tek başına yapabilecek firmaların olduğunu söyleyen Nasır, "İzmir'de bu işi tek başına yapabilecek şirketler var. Bizim önceliğimiz ihalenin İzmirli bir şirkete verilmesi. Bu yatırımın İzmir'in kendi içinde değerlendirilmesi önemli. Büyükşehir Belediyesi de tercihini İzmirli bir firmadan yana yapmalı" dedi.



Yeni Asır


Haber Milliyet Ege Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Uzundere'deki 32 hektarlık alanda hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesine son onay belediye meclisinden geldi. Etap etap hayata geçirilecek ve bölgeyi İzmir'in yeni yıldızı haline getirecek dönüşüm çalışması için ilk aşamada yaklaşık 13 bin metrekarelik alanda inşaat çalışmasına başlanıyor. egepostasi.com'dan Erman Şentürk'ün haberine göre, geçen günlerde ÇED süreci tamamlanan ve önümüzdeki haftalar içinde inşaatına başlanması beklenen Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için ihale hazırlıkları da tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi'nin 9 Eylül 2012'de Bakanlar Kurulu onayı alan projesine belediye meclisinden yeşil ışık geldi. 


Uzundere ve Yurtoğlu Mahallesinde toplam 32 hektarlık alanda hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için ilk kazma resmen vuruluyor. Toplam 157 bin metrekare alanda yeni yaşam alanları oluşturulacak. 


Hak sahipleriyle görüşmelerini büyük ölçüde tamamlayan Büyükşehir, inşaat çalışmalarına resmen başlıyor. Beş farklı tipte konut seçeneğinin sunulduğu çalışmalar, 2021'de tamamlanacak. 


Milliyet Ege


Haber Yenigün Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Uzundere'deki 32 hektarlık alanda hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesine son onay belediye meclisinden geldi. Etap etap hayata geçirilecek ve bölgeyi izmir'in yeni yıldızı haline getirecek dönüşüm çalışması için ilk aşamada yaklaşık 13 bin metrekarelik alanda inşaat çalışmasına başlanıyor. 


Geçtiğimiz günlerde ÇED süreci tamamlanan ve önümüzdeki haftalar içerisinde inşaatına başlanması beklenen Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için ihale hazırlıkları da tamamlandı. 


Uzundere ve Yurtoğlu Mahallesi'nde toplam 32 hektarlık alanda hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için ilk kazma resmen vuruluyor. Yerinde dönüşüm ilkesiyle toplam 6 etaptan oluşan, yıkımı yapılan 497 yapı ve 1172 birimin yerme toplam 157 bin metrekare alanda yeni ve modem konutlar inşa edilerek yeni yaşam alanları oluşturulacak. Bölgedeki hak sahipleri ile uzlaşma görüşmelerini büyük ölçüde tamamlayan ve geçtiğimiz yıl içerisinde eski yapıların yıkımına başlayan İzmir Biiyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde inşaat çalışmalarına da resmen başlıyor. 


Belediye meclisinden yetki 

Bölgedeki hak sahipleriyle uzlaşma görüşmelerini büyük ölçüde tamamlayan İzmir Biiyükşehir Belediyesi, ilk etapta 12 bin 809 metrekarelik alanda yeni konutlar inşa edecek. Büyükşehir Belediyesi, 3 bin 500 yeni konut inşa edilmesi planlanan proje kapsamında kat karşılığı inşaat ihalesine çıkacak. Konut ve konut altı ticari birimlere yer verilecek dev proje için kritik öneme sahip talep geçtiğimiz gün belediye meclisinin onayına sunulurken, beklenen yetki oybirliği ile geldi. 


2021 yılında tamamlanacak 

A, B, C, D, E olmak üzere vatandaşlara beş farklı tipte konut seçeneği sunacak olan belediye, 2+1 ve 3+1 tercihli daireler teslim edecek. Maksimum 8 katlı yapıların inşa edileceği proje kapsamında daireler ise 4 kişilik olarak tasarlandı. İzmir mimarisine ve kentin çizgisine sadık kalınarak inşa edilecek yapılarda ayrıca tek tip çağdaş dış cephe görüntüsüne sadık kalınacak. 


Sağlıklı, güvenli, ekonomik ve modem konutlar üretilmesi planlanan dönüşüm projesi kapsamında, bölgenin tüm altyapısı yenilenecek ve yerinde dönüşüm ilkesine bağlı kalmarak sosyal birliktelik sağlanacak. 


Uzundere'yi İzmir'in yeni yıldızı yapacak projede sosyal donatı alanlarını da es geçmeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplam alanın yüzde 24'ünde dev rekreasyon alanı, yeni park ve yeşil alanlar ve pazar yeri ile otoparklara yer verecek. Yeni konutların ihtiyaçları doğrultusunda üçte birini otopark kullanımına ayıran Büyükşehir Belediyesi, toplam 1167 araç kapasiteli 14 bin 600 metrekarelik açık otopark alanı oluşturacak.

 

Projede neler var? 

Fuarizmir ile birlikte hareketlilik kazanmaya başlayan bölgenin ticari ihtiyaçlarını da göz önünde bulunduran izmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni otel projesiyle semt adeta yeniden hayat bulacak. Kentsel dönüşüm projesinin altıncı etabını teşkil eden 45 bin metrekarelik merkezi iş alanında 250 odalı ve 500 yatak kapasiteli otele de yer verildi. Toplam 30 bin metrekarelik alanda 12 katlı yapılması planlanan otel 204 araç kapasiteli kapalı otopark ile yüzme havuzuna sahip olacak. Öte yandan, yörenin kalkınmasında kaldıraç etkisi üstlenecek yeni oteldeki istihdamda bölge halkına öncelik tanınacak ve yeni iş fırsatları yaratılacak. Ticaret, ofis ve konaklama fonksiyonu içeren altına etabın kalan 15 bin metrekarelik kısmında ise iş merkezi yer alacak. 


İlk kazma geçen yıl vuruldu 

Kent genelinde Bayraklı, Ege Mahallesi, Örnekköy, Ballıkuyu, Aktepe-Emrez ve Gürçeşme de dahil olmak üzere 7 ayrı bölgede ve toplam 4 bin 700 hektarlık alanda kentsel dönüşüm faaliyetlerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere'deki proje için 11 Kasım 2011 tarihinde Bakanlar Kurulu'na başvurmuş ve resmen çalışmalara başlamıştı. 9 Eylül 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ilanın ardından Uzundere Mahallesi'nde mülkiyet durumu, bina ve ölçüm tespitleri ile hak sahiplerinin belirlenmesi çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla 23 Mart 2013 tarihinde bölgede uzlaşma ofisini hizmete açmıştı. 


Yapılan bilgilendirme toplantıları vasıtasıyla vatandaşların taleplerini alan Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanlığı yetkilileri sürecin devamında ise kentsel tasanın, yerleşim planı ve 13 farklı tipte mimari avan proje hazırlayarak uzlaşma görüşmelerini sürdürmüştü. Projede ilk kazmayı 28 Şubat 2015'te vuran ve sözleşme imzalanan 23 binada yıkım çalışmalarına start veren Büyükşehir Belediyesi, hak sahibi olan 65 ailenin talepleri doğrultusunda Uzundere Toplu Konutları'ndan konut tahsis işlemi gerçekleştirmiş ve yeni evlerine taşınmasını sağlamıştı. Son olarak Aralık 2015'te İzmir Valiliği'ne ÇED başvurusu yapan Büyükşehir Belediyesi, gelen onayın ardından 320 bin metrekare büyüklüğündeki kentsel dönüşüm alanında inşaat çalışmalarına başlamak için hazırlıklarını son aşamaya getirdi. 


Yenigün


Geri Dön