19 / 04 / 2024

Necmettin Kayatürk: NCity AVM'yi yaygınlaştıracağız!

Necmettin Kayatürk: NCity AVM'yi yaygınlaştıracağız!

Ticaret hayatına Van'dan geldiği Ankara'da işportacılık yaparak başlayan Necmettin Kayatürk, bugün 32 şubesi bulunan Kimlik mağazaları ile başarıyı yakaladı. Kayatürk, 2006 yılında İzmit'te aldığı NCity AVM'yi yurt genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyor



'İnşaatçılık kaderimiz olmasın' diye Van'dan ayrılan Necmettin Kayatürk, ticaret hayatına amca çocukları ile Ankara'da işportacılık yaparak başladı. Pazar alanları, panayırlar derken ufak tefek kıyı mağazaları açan Kayatürkler, 1997 yılında Tiffany' mağazalarının yerini aldı. Kayatürk ailesi, 1999 yılında ise Vakko binasının yerini alarak profesyonel mağazacılığa adım attı. Basan hikayesine işportacılıkla başlayan Necmettin Kayatürk, bugün sahip olduğu Kimlik mağazaları ile 32 şubeyle hizmet veriyor. Kimlik'i zincir mağazaya dönüştüren Kayatürk, 2006 yılında ise İzmit'te NCity Alışveriş Merkezi'ni (AVM) aldı. Kfmlik'e yeni şubeler ekleyerek büyümesine devam edecek olan Necmettin Kayatürk, NCity adını da Türkiye genelinde kuracağı AVMler ile daha çok duyurmayı hedefliyor.

En büyük sermayelerinin birlik ve beraberlik olduğuna dikkat çeken Kimlik Mağazaları ve NCity AVM Genel Müdürü Necmettin Kayatürk, 'Kimlik mağazalarının bu kadar büyümesindeki en önemli sır, aile içerisindeki kenetlenme, dürüsdük ile birlikte çok çalışmaktır' dedi. Ankara'da 1999 yılında profesyonel olarak Kimlik Mağazası ismiyle başladıkları mağazacılık sektöründe tamamıyla kurumsallaştıklarını kaydeden Kayatürk, 2004 yılında  Ankara  dışına açılma karan aldıklannı hatırlatarak, 'İlk olarak Bursa'da 30 bin metrekare üzerinde Kimlik mağazası açtık. şžu anda ise Türkiye genelinde 32 tane şubemiz bulunuyor. Mağazalarımızda 2 bine yalan kişi çalışıyor' dedi. Karadeniz bölgesinde de yer araştırması yaotıklarını ifade eden Kayatürk, önümüzdeki süreçte o taraflarda da mağaza açmayı düşündüklerini açıkladı. 2008 yılında Kuzey Irak'a yatınm yapma karan aldıklarını ifade eden Necmettin Kayatürk, Erbil, Süleymaniye ve Dohuk'ta dokuz mağaza açtıklarını vurgulayarak, 'Orada bulunan mağazalarımızın ismi 'Maximall'.   Hiçbir mağazamız beş bin metrekarenin altında değil. Kuzey Irak'ta ciddi bir yatınm açığı yardı. Türkiye'ye göre avantajları da var. KDV problemi yok, gümrük yok, post cihazı yok buna karşın ciddi bir tüketim var. Üstelik Türk ürünlerine hayranlık duyuyorlar. Oraya yatınm yapmaktan memnunuz. Ben işadamlarının oraya yatınm yapması gerektiğini düşünüyorum' şeklinde konuştu.

Paulmark, Purlin ve Avacava ile markalaşın Kimlik Mağazaları olarak kendi markalanın da yarattıklarını ve en önemlisi uygun fiyat politikasıyla kaliteyi buluşturduklarını söyleyen Kayatürk, 'Erkek klasikte Paulmark, bayan giyimde Purlin ve spor giyimde Avacava markası ile şanslarımız bulunuyor. Bu markalar sadece Kimlik mağazalarında var. Başka hiçbir mağazada göremezsiniz. Bizden bayilik istiyorlar fakat biz vermiyoruz. Tüm Türkiye'de sadece aile şirketi olarak yer almak istiyoruz. Bu markalarımız dışında birçok önemli markanın satışını da yapıyoruz. Uygun fiyat politikasıyla sürümden kazanmayı hedefliyoruz' diye konuştu.

2006 yılında İzmit'te NCity AVM'yi aldıklannı ve buraya ciddi bir canlılık kazandırdıklannı kaydeden Necmettin Kayatürk, 'Burası çok ciddi sıkıntılan olan bir alışveriş merkeziydi. Nitekim yaptığımız çalışmalarla burayı cazibe merkezi haline getirerek yaönmcı çekmeye başladık. Haftasonu 12 bin kişinin ziyaret ettiği AVM'yi şimdi 30 bin kişi ziyaret ediyor. Bu ciddi bir rakam. Aylık girişi ise 500 bin kişiyi buluyor. Yeni yatırım planlanınız arasında alışveriş merkezleri bulunuyor. Diyarbakır'da bir alışveriş merkezi daha aldık; ismi yine NCity olacak. Kimlik gibi NCity ismini de tüm Türkiye'ye duyuracağız' açıklamasında bulundu
Dünya


Geri Dön