29 / 03 / 2024

Necmi Kadıoğlu, Ardahan Kültür Evi inşaatını inceledi!

Necmi Kadıoğlu, Ardahan Kültür Evi inşaatını inceledi!

İstanbul Ardahan Kültürevi’nin, 21 Şubat’ta gerçekleşecek olan açılışı için çalışmalar da hızlandı. Esenyurt Belediyesi tarafından binanın yapımının tamamlanmasıyla birlikte Kültür evi Yöneticileri açılış hazırlığına başladı.




İstanbul Ardahan Kültürevi’nin, 21 Şubat’ta gerçekleşecek olan açılışı için çalışmalar hızlandı. Esenyurt Belediyesi tarafından binanın yapımının tamamlanmasıyla birlikte Kültür evi Yöneticileri açılış hazırlığına başladı.

 

Ardahan Kültürevi olarak ilk kez kendi binasında düzenlediği kahvaltılı toplantıya, Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’nun yanı sıra Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, Belediye Başkanvekili Gürbüz Süleymanoğlu, meclis üyeleri ve Ardahan ilçe dernek başkanları da katıldı.

 

Ardahan Kültür Evi’nin tamamlanan çalışmalarını yerinde görmek isteyen Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu, Kültürevi Yönetimi ile birlikte katları dolaşarak açılışın içeriği hakkında Kültür Evi Başkanı Efrail Çiftçi’den bilgi aldı.

 

Esenyurt Belediyesi tarafından yapım aşaması tamamlanan 3600 metrekare alana sahip olan 5 katlı kompleks, görkemli bir açılışla Ardahanlıların hizmetine hazırlanıyor. En alt katında masa tenisi, satranç gibi spor dallarının oynanması için alanların bulunacağı, toplantı salonlarıyla ve lobisiyle tam donanımlı bir tesis oluşturuldu.

 

Sosyal ve kültürel anlamda örnek bir merkez

 

Yapımı tamamlanan Ardahan Kültür Evi, İstanbul’da yaşayan Ardahanlılar için bir ilki oluştururken; Türkiye’de de sosyal ve kültürel anlamda model olacak bir tesis de hizmete sunuluyor.

 

3600 metrekare alana sahip 5 katlı bina içerisinde; kahvaltı salonu, taziye salonu, tiyatro salonu, ilçe dernekleri için ayrılan bölümler ve öğrenciler için eğitim sürecine destek sağlayacak kurs alanları da bulunuyor. Her türlü etkinlik ve programa hitap eden tesis hizmete açılması için gün sayıyor.

 

Düzenlenen kahvaltı programında bir araya gelen İstanbul Ardahan Kültür Evi Yönetimi ve Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu açılış programı için fikir alışverişinde bulundu.

 

Açılış törenine yoğun katılım bekleniyor…

 

İstanbul ve Ardahan Milletvekilleri ile İlçe Belediye Başkanlarının yanı sıra sanatçılar, dernek başkanları, siyasetçiler, iş adamları, esnaf ve basın mensuplarının da açılışta hazır bulunmaları için çalışmalar yapılırken binlerce Ardahanlı vatandaşın katılımı bekleniyor.

 

Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’ndan tam destek…

 

Açılış öncesi Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu, Ardahan Kültür Evi binasını dolaşarak eksikliklerin tamamlanması konusunda son talimatları verdi.

 

Kültürevi Yöneticileri ile fikir alışverişinde bulunan Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu, “Ardahan Kültür Evi’ne maddi ve manevi her türlü desteğimizi Esenyurt Belediyesi olarak en güzel şekilde sağlayacağız” diyerek verdiği desteği ifade etti. Sözlerine devam eden Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu, “Ardahanlılar için yapmış olduğumuz bu tesisin, sizlere hayırlı olmasını diliyorum. Açılış için bizden ne talep ediyorsanız, yerine getirmeye hazırız. Tesisimizin eksikliklerini açılışa kadar tamamlayacağız. Hem Esenyurt’a hem de Ardahanlılara yakışan bir tesis ve Kültürevi olarak burayı hizmete açmayı planlıyoruz. Umarım tüm Ardahanlı hemşerilerimiz için faydalı ve hayırlı bir merkez olur” şeklinde konuştu.

 

Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu, Kültür Evi’nin son aşamalarının hızla şekillendirilmesi ve eksiklerin tamamlanması yönünde Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş’a talimat verdi



Esenyurt Belediyesi


Haber PR Ajansı'nda şöyle yer aldı;

İstanbul Beylikdüzü, TÜYAP'ta yapılan 20'nci Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) katılmak için gelen Atalay, Ardahan Kültürevini ziyaret etti. Ardahan Milletvekili Prof Dr. Orhan Atalay; Ardahan ve yapılacak projeler noktasında önemli açıklamalarda bulundu. 

Yönetim kurulu ve birçok Ardahanlı Meclis Üyeleri, Başkan Danışmanları  Muhtarlar, STK temsilcilerini bir araya getiren Kültürevi yönetimi toplantıda ağırlanan Ardahan Milletvekili Prof Dr. Orhan Atalay’a; ziyaretinden dolayı teşekkür eden Ardahan Kültürevi Başkanı Efrail Çiftçi, Gündem hakkında Ardahan Milletvekiline bilgi verdi. Çiftçi; “Sayın vekilimiz her zaman yanımızda olmuştur. Hemşericilik anlamında kapısına kim giderse gitsin elinden geleni yapmaktadır. Ardahan ve Ardahanlılar için birçok proje üreten Sayın Atalay’a bu anlamda çok teşekkür ediyorum” dedi. 


Ziyarette Ardahan Kültürevinde soruları cevaplayan Ardahan Milletvekili Prof Dr. Orhan Atalay; devletin hantal yapısından dolayı bazı yatırımları bir iki yılda ancak götürebiliyoruz. Bu olumsuzluklara rağmen Ardahan bir şantiye halindedir” dedi. Atalay, Ardahan’dan göçü durduracak Ilgar Dağı, Sahra tüneli projeleri, Hava Alanı ve Kars demir yolu hızlı tren hattı hakkında bilgi verdi. “Ardahan’ın kalkınması için hali hazırdaki projelerimiz hayata geçirip Ardahan’ı sorunlu bir ilden kurtarmanın çabasını vereceğiz” diyen Atalay, “Ardahan’la ilgili ellerinden gelen ne varsa canla başla çalışacağız” dedi. 



Geri Dön