25 / 04 / 2024

Nef bu yıl 4 yeni projeye başlayacak!

Nef bu yıl 4 yeni projeye başlayacak!

Timur Gayrimenkul markası Nef, 2017’de 1.9 milyar TL yatırım değerine sahip 4 yeni projeye başlayacak.



2016’nın son çeyreğinde 1.2 milyar TL’yi bulan yatırım değeriyle Bahçelievler, Sancaktepe ve Ataköy Residence projelerini devreye alan Timur Gayrimenkul markası Nef, 2017’de ise toplam 1.9 milyar TL yatırım değerine sahip 4 yeni projeye başlayacak.


Adını ‘nefes almaktan’ alan şirket, yeni dönemde Basın Ekspres, Kandilli, Beykoz ve Bodrum Gölköy’de gerçekleştireceği konut projelerinin yanı sıra Sütlüce ve Dolapdere’de iki yeni öğrenci evi projesi planlıyor. Şirket 2018’de ise Beykoz’da 2.6 milyar lira değerinde bir kentsel dönüşüm projesine başlayacak. Böylece şirket 2 yıl içinde 4.5 milyar lira değere sahip proje üretecek.


BODRUM’DA 2 PROJE

Anadolu yakasındaki ilk projeleri olan Sancaktepe’nin gördüğü ilgi nedeniyle, Kandilli ve Beykoz’da projelerini 2017 yılına çektiklerini söyleyen Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, Güneşli Basın Ekspres’te metro hattının üzerinde bir proje geliştireceklerini kaydetti. Nef Bodrum Yalıkavak projesinin VIP ön satışında gördüğü ilgiden çok mutlu olduklarını belirten Timur, “2017 yazında Nef Yalıkavak lansmanımızı yaparak projeyi genel satışa açacağız. Ayrıca, Bodrum’un en güzel koylarından Gölköy’de denize sıfır yaklaşık 50 dönümlük bir arazide, 45 adet müstakil villa içeren Nef Bodrum Gölköy projemizde çalışmalarımızı hızlandırdık. Mayıs ayı içerisinde ön satışlara başlamayı planlıyoruz. Projede ünlü bir moda ve tasarım markası ile de işbirliği yapacağız” dedi. Yatırımların konut projeleriyle de sınırlı olmadığını belirten Erden Timur, ”Nef’in gençler için geliştirdiği ve ilki geçtiğimiz yıl Merter’de açılan 900 yatak kapasiteli akademik rezidans projesi Novu’yla ilk senemizde yüzde 95 doluluğa ulaştık. Dolapdere ve Sütlüce’de iki yeni Novu kampüsü hayata geçecek. 2017 Eylül’de açılacak Novu Dolapdere ve 2018 Eylül’de açılacak Novu Sütlüce ile Novu’nun kapasitesi yüzde 150’ye yakın artacak” dedi.


2 AYLIK CİRO 420 MİLYON

1 Şubat itibari ile ‘Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti’ kampanyası kapsamında Nef’in şu ana kadar 335 milyon TL’nin üzerinde konut satışı gerçekleştirdiğini açıklayan Nef Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Çelik, “2017’nin ilk 2 ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 212 büyüyerek 420 milyon TL satış cirosuna ulaştık” dedi. Konut kredi faiz oranlarında yaşanan düşüş ve hükümetin sektörün önünü açan adımlarının da hareketliliği artırdığını söyleyen Çelik, “Ocak 2016’da konut kredi faiz oranlarının yüzde 1.15 seviyelerinde seyretmişti. Bu yıl bu oran kampanya kapsamında yüzde 0.45 seviyelerinde. Bu durum tüketicinin konut alma eğilimini pozitif etkiliyor” dedi. 


6.500 KİŞİLİK İSTİHDAM

YENİ yatırımlarla istihdama da katkı sağlayacaklarını dile getiren Erden Timur, “2016 sonunda başladığımız Nef Bahçelievler ve Nef Sancaktepe projelerine ek olarak, 2017’de gerçekleştireceğimiz projelerle birlikte toplamda 6 bin 500 kişilik doğrudan istihdam sağlayacağız” dedi. Nef olarak gayrimenkul sertifika ihracı için de görüştüklerini kaydeden Timur, ihracı bu sene veya seneye yapmak istediklerini kaydetti. Timur ayrıca, uzun vadede Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında da, Londra, Frankfurt, New York gibi borsalarda halka açılma hedeflerinin olduğunu belirtti.


Hürriyet 


Geri Dön