25 / 04 / 2024

Nef İKİ Haliç'te evlerin çoğu 2 haftada sahiplerini buldu!

Nef İKİ Haliç'te evlerin çoğu 2 haftada sahiplerini buldu!

New York'taki ikiz kulelerin yeni projesi ve Dubai'de bulunan dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa gibi ünlü mimari yapıların yaratıcısı SOM, Nef iKi Haliç projesini tasarladı



İkiz kulelerin yeni projesinin yaratıcısı SOM Halic'e geldi, Nef İKİ Haliç'te evlerin çoğu 2 haftada sahiplerini buldu.

İstanbul'un en eski yerleşim bölgelerinden Haliç, yeniden popüler olmaya başladı. İstanbulluların Halic'i tekrar tercih etmeye başlamalarında, yeni yapılan projeler büyük rol oynuyor. Bu projelerden biri de Nef in son projesi Nef İKi Haliç.

Kemerburgaz ve Levent'ten sonra Haliç'te yeni projesine başlayan Nef, diğer projelerden ayrışmak için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Nef iKi Halic'i farklı yapan ne var diye bakıldığında, karşımıza birçok özellik çıkıyor.

DÜNYANIN EN İYİ MİMARLARI HALİç'TE

Kemerburgaz projesini Tago, Levent projesini Autoban ve şimdi de Nef'in Haliç projesini dünyaca ünlü bir mimari firma tasarlıyor. Ama bu sefer hikaye biraz daha farklı. Nef, Haliç'te projesini yapmaya karar verdikten hemen sonra bir yarışma düzenliyor. Bu yarışmaya dünyanın en prestijli 6 mimarlık firmasından 4'ü katılıyor. SOM, RMJM, FX Fowle, Audrey Madlock'un katıldığı yarışma sonucunda, yarattığı farklı tasarımla SOM seçiliyor. Dünyanın yeni finans merkezi olarak adlandırılan, eski ikiz kulelerin yeni projesi One World Trade Center'ı, New York'taki Sears Tower'ı ve yine dünyanın en yüksek binası olarak bilinen Dubai'deki Burj Khalifa'yı yaratan SOM, şimdi de Nef'in Haliç projesini tasarlıyor. Bu da Nef'in tasarıma verdiği önemi ve bu konudaki ısrarını, tutarlılığını gösteriyor.

KATLANIR EV SİSTEMİ FOLDHOME

Nef'in her projesine özel olarak tasarladığı FOLDHOME üniteleri, Nef İKİ Haliç'te de yer alıyor. Projelerin içinde bulunan farklı amaçlı odalara sahip FOLDHOME'la evlerin kullanım alanı 3000m2'ye kadar büyüyebiliyor. FOLDHOME üniteleri kullanıldıkça evler katlanarak büyüyor ve küçülüyor. Böylece 1+1 ev sahiplerinin evleri aslında 24 odalı 1+1 oluyor. FOLDHOME'u farklı yapan en önemli özellikler arasında kullan öde sistemi bulunuyor. Bugüne kadar kullanılmayan sosyal tesisler nedeniyle neredeyse kira bedeli kadar ödenen aidatlar FOLDHOME'la tarihe karışıyor. Nef projelerinde yaşayanlar, kullandıkları sosyal alanları dilediklerinde kiralayabiliyor ve kullandığı kadar ödüyor.

YOĞUN TALEP GÖRDÜ

Nef İKİ Haliç'te, dairelerin %85'inden fazlası, 2 hafta gibi kısa bir sürede sahiplerini buldu. Birçok yatırımcı, bu projeden ev aldı. Farklı tasarımı ve katlanır ev sistemi FOLDHOME dışında bu yoğun talebin önemli bir sebebi daha var. şžehrin merkezinde, kapısının önünde metro durağı olan, 150 metre sonra TEM'de, 1 km sonra E5'te olabileceğiniz, Taksim ve Mecidiyeköy'e 5 km, Levent'e 7 km uzaklıkta yeni ve 10 dönüm bahçe içinde bir ev denildiği zaman akıllara hemen yüksek rakamlar geliyor. Nef, akıllara gelen o fiyatın çok daha altında, farklı ve kolay ödeme seçenekleriyle Nef İKİ Halic'i satışa sunuyor. Bu da yatırımcıların fazlasıyla ilgisini çekiyor.

YATIRIMCILAR DA KİRACILAR DA şžANSLI

Yeni evli ya da çocuklu aileler, genç profesyoneller bugün böyle niteliklere sahip bir evde yaşamak istediğinde şehrin dışına çıkmak zorunda kalıyor. Ödedikleri kira bedelleriyle şehir merkezine yönelmeyi tercih edenler ise daha eski ve bakımsız binalarda yaşıyor. Bugün İstanbul'da, şehir merkezine uzak ama nitelikli ya da merkezdeki eski evlerde yaşamak için ortalama 1.800 TL - 2.400 TL aralığında kiralar ödeniyor. Nef, işte tam da bu boşluğu dolduruyor ve yatırımcılarına 'şu an ödenen kira bedelleriyle insanlar niye burada, şehrin merkezinde yeni ve bahçeli bir sitede yaşamasın ki' sorusunu soruyor. Bu sorunun cevabıyla da yatırımcılar, Nef iKi Haliç'te evlerinin kolaylıkla kiralanabileceğim ve ödedikleri parayı kısa sürede amorti edebileceklerini görebiliyor. Kısacası artık Nef İKİ Haliç sayesinde, nitelikli yerlerde yaşamak isteyenler, şehrin dışına çıkmak ya da şehirde eski binalarda yaşamak zorunda kalmıyor. Yatırımcılar da bunun bilinciyle projeden gönül rahatlığıyla ev satın alıyor.

0212 337 1 333  
www.timurgayrimenkul.com


Geri Dön