20 / 04 / 2024

NEF İki Haliç'te metrekaresi 3 bin 200 Euro!

NEF İki Haliç'te metrekaresi 3 bin 200 Euro!

11 Eylül saldırılarında yıkılan İkiz Kulelerin yerine yapılan One World Trade Center'ın mimarı SOM, Timur Gayrimenkul'un yeni projesi NEF İki Haliç projesiyle Türkiye'ye geliyor. Projede daireler 224 bin TL'den satılacak



Levent'te genç profesyonelleri hedefleyen NEF 163 projesi ile İstanbul'da ilk markalı konut yatırımını yapan Timur Gayrimenkul, ikinci projesinde New York'ta 11 Eylül saldırıları sonrasında yıkılan İkiz Kulelerin yanına yapılacak One World Trade Center'ın mimarı SOM Mimarlık'ı Türkiye'ye getirdi. Alman altyapı yatırım şirketi Deutsche Infrastruktur Kapital (DIK) ile kurduğu yüzde 50-50 ortaklıkla İstanbul'da yatırıma başlayan şirket, Kağıthane'de yapacağı NEF İki Haliç adını taşıyan ikinci projesi için önce mimari bir yarışma açtı. Türkiye'den Autoban, Mimarist, dünyadan ise RMJM, SOM gibi büyük mimarlık şirketlerinin katıldığı yarışmayı İkiz Kulelerin yanına yapılacak binanın yanı sıra, Dubai'de Burj Khalifa ve ABD'de Time Warner Center gibi dünyaca ünlü binalara imza atan SOM Mimarlık'ın projesi kazandı. Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, dünyaca ünlü bir mimarlık şirketine Haliç'te proje yaptırdıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Timur, 351 daire ve ofis kulesinden oluşacak NEF İki Haliç'in proje büyüklüğünün 91 milyon dolar olacağını açıkladı. Mayıs 2011'de inşaatına başlanacak projenin daha tanıtımı yapılmadan bir kulesinin kendi portföyündeki müşterilerine satıldığını söyleyen Timur, yatırımın Mayıs 2013'te teslim edileceğini belirtti. 75 metrekare büyüklüğünde 1+1 daireler ile 106-112 metrekare arasındaki 2+1 dairelerden meydana gelecek projedeki daire fiyatları 224 bin ile 449 bin TL aralığında olacak.

Metrekaresi 3 bin 200 euro
Timur, Levent'teki NEF 163 projesiyle Türkiye'yi 'katlanabilir ev' (foldhome) kavramıyla tanıştırdıklarını ifade ederek aynı konseptin NEF İki Haliç projesinde de olacağını söyledi. Genç profesyonel ve yeni evlileri hedefleyen katlanabilir ev konsepti, ev sahiplerinin sadece yaşam alanlarını evlerinde bulunmasına, misafir odası ya da hobi odalarının ise projenin ortak kullanım alanlarını ise ihtiyaçlaı olduğı zamanda kiralayarak 24 odalı bir 1+1 ev yaratılması fikrinden hareket ediyor. Projede ev sahipleri misafirlerini projenin misafir odasında ağırlayıp istedikleri özel yemeklerini de projenin restoranında verebiliyor. Timur, patentini aldıkları bu konseptle hedef kitlenin kişi başı 2-3 bin TL maaş alan toplam hane geliri 5-6 bin TL arası çiftler olduğunu söyleyerek projedeki metrekare fiyatlarının 3 bin 200 ile 3 bin 700 TL arasında olacağını ifade etti.

Dilek TAşž/Sabah Emlak


Geri Dön