25 / 04 / 2024

Nef Kağıthane projesinde ilkler hayata geçirildi!

Nef Kağıthane projesinde ilkler hayata geçirildi!

Nef'in son projesi Nef Kağıthane 11 projesinde Türkiye'de ilk ve tek olarak uygulanan 'Garantili Proje Sistemi' hayata geçirildi. Garantili Proje, 1990'lı yıllardaki yapsat sistemine ve 2004'ten bu yana alışılagelmiş sat-yap sistemlerine göre çok daha güv



Nef'in son projesi Nef Kağıthane 11 projesinde Türkiye'de ilk ve tek olarak uygulanan 'Garantili Proje Sistemi' hayata geçirildi. Projenin satışına ve inşaatına başlamadan yapılan fizibilite çalışması sonucunda ortaya çıkan tüm proje maliyeti Nef özkaynağıyla bankaya yatırılıyor ve bloke ediliyor. Böylece inşaatın bitişi, hiçbir satış yapma zorunluluğu olmaksızın projenin ilk gününden itibaren garantileniyor. Yatırımcının riskinin sıfırlandığı Garantili Proje, 1990'lı yıllardaki yapsat sistemine ve 2004'ten bu yana alışılagelmiş sat-yap sistemlerine göre çok daha güvenceli olması nedeniyle yeni dönemin alternatif sistemi olacaktır.

Foster& Partners ile çalışacak

SEKTÖREL anlamda çok büyük bir yenilik getireceğini düşündüğümüz bir fikrimiz vardı. Bu fikri hayata geçirebilmek için dünyadaki en ünlü mimar olarak gösterilen Lord Norman Foster'ın Albion Riverside Londra, HSBC UK Headquarters gibi projelerin yaratıcısı Foster&Partners şirketiyle temasa geçtik. Londra'daki ofislerinde fikrimizi paylaştık. Bu fikre çok heyecanlandılar ve inandılar. Biz de Foster&Partners ile üç yıllık bir anlaşma yaptık. Hem bu fikir için hem de önümüzdeki 3 yılda İstanbul'da gerçekleştireceğimiz projelerin önemli bir kısmında birlikte çalışacağız.


Dünyanın ilk 5 mimarı İstanbul'da

NEF uluslararası anlamda dünyadaki büyük gayrimenkul yatırım şirketlerine baktığınızda en önemli tasarımcılarla çalışıyor. Nef İki Haliç projesinin mimari tasarımı için New York'ta ikiz kulelerin yerine inşaa edilen 'One World Trade Center'ın ve dünyanın en yüksek binası 'Burj halifa Dubai'yi yapan ünlü mimarlık firması SOM ile çalışıyoruz. Nef Kağıthane 11 'de, projenin mimari danışmanlığını dünyanın en ünlü mimarlık firmalarından biri olan aynı zamanda Wembley Stadı'nın da tasarımcılarından HOK yapmaktadır. Yerel partner ve uygulamacı mimarlık ofisi ise son yılların başarılı projelerine imza atarr genç mimari grubu Mimark'tır. Daha önce Kemerburgaz projemizin iç mimarisini yapan Autoban'ın ilk mimari projesi de Nef Flats Levent 163.

Foldhome&Foldofflce ile 1+1 fiyatına

"PATENTİ bize ait olan ve dünyada da ilk defa bizim uyguladığımız Nef keşfi olan Foldhome ve Foldoffice sistemine göre, 1+1 ev akağınızda aslmda 24 odalı bir eve ait bütün imkanlardan yararlanıyordunuz. Foldhome her projede her hedef kitlenin beklentilerini ve ihtiyatlarını analiz ederek hazırlanan bir yaşam ünitesidir. Bir evin içine sığamayacak, hatta alışılmış sitelerin sosyal tesislerinin kapsayamayacağı kadar farklı odalar yaratan Foldhome sistemi, 1900 metrekarelik bir evin sahip olabileceği özellikleri sunan mimari bir yaklaşımdır. Temel amacı evinize sığamayacak tüm odaların katlanarak evinize dahil edilmesini sağlamaktır. Kişiye özel kullanım alanlarından oluşan Foldhome'un en önemli özelliklerinden biri 'kullan-öde' sistemidir. Bu sistemle kullanılmayan bir alan için dairelerden ayrı bir ücret alınmaz ya da aidata eklenmez. Daire sakinlerine dağıtıla-cak kişiye özel tanımlanmış kartlarla kullanılabilecek foldhome odalarında, 10-30 TL arasında bir kullan-öde sistemle giriş yapılabilecek ve sakinler odaları kendi özel alanları gibi kullanabilecekler. Bir Nef keşfi olan Foldhome ve Foldoffice uluslararası anlamda da çok ilgi çeken bir fikir. Avrupa'da evlerin yaşam alam olarak küçük "metrekarelere sahip olması, bu fikre daha da ihtiyaç duymalarına sebep oluyor. Şu an Londra'da bir projeyle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Berlin'deki bir projeyle ilgili görüşmelere de geçtiğimiz hafta başladık."

Yeni proje Kanyona 2.5 km uzaklıkta

214.708 m2Tık bir alana yayılmış çok büyük bir hareketin parçası olacak ve Kanyon'a sadece 2.5 km uzaklıkta yer alan Nef Kağıthane 11 projesinde; konut, ofis ve uluslararası otel işletmesinin yöneteceği uzun dönem kiralanabilir rezidanslar bulunuyor. Nef Kağıthane 11 'in hemen yanında Bauhaus, Metro, Carrefour, Media Markt gibi hayatı kolaylaştıran alışveriş noktalarının bulunması ve tünele 3.1 km, Çağlayan Adliyesi'ne 1.5 km uzaklıkta yer alması projeye değer katıyor. Nef Kağıthane 11'de fiyatları 66.000 TL'den başlıyor ve üniteler 37 m2'den 170 m2'ye kadar çıkıyor. Projede toplam 348 adet konut ve ofis bulunuyor. 14 katlı konut bloklarının yanı sıra ofis bölümünün olduğu blok 6 loft kattan oluşuyor. Nef Kağıthane 11 projesi, Nef'in sahip olduğu toplam 15 dönüm büyüklüğündeki bir arsada, 93 milyon TL'lik bir yatının ile hayata geçiyor.


Kapı kolları Bentley tasarımcısından
DÜNYANIN en gelişmiş ülkelerinde  olduğu gibi binaların sadece cephesini ve lobisini tasarlamıyoruz. Kapınızın kolundan, asansörün tuşuna kadar birçok detay ve Foldhome üniteleri için Coca Cola World, Diesel Denim Gallery, Starbucks Salon tasarımlarını yapan Formavision; Alessi, Bentley, Boffi, Bombay Sapphire, BBB emmebonacina,  Cappellini, Kiehl's, Levi's'ın tasarımlarını yapan DrorStudio, Guggenheim, Moma, Habitat, Donna Karan, Dom Perignon, Ikea işleriyle bilinen Harry Ailen, ve The Apartment, Ltl Architect, Alper Böler ve Voos Design gibi pek çok ödüle sahip uluslararası iç mimar ve endüstriyel tasarımcıyla çalışıyoruz.
Takvim
 


Geri Dön