25 / 04 / 2024

NEF'in 2'nci tahvil ihracına yoğun ilgi!

NEF'in 2'nci tahvil ihracına yoğun ilgi!

NEF'in İş Yatırım Menkul Değerler aracılığıyla gerçekleştirdiği 2'nci tahvil ihracı, yatırımcılardan yoğun ilgi gördü. İhraç, ilan edilen miktarın yüzde 50 oranında artırılmasıyla sonuçlandı. İşte ayrıntılar...



NEF'in İş Yatırım Menkul Değerler aracılığıyla gerçekleştirdiği 2'nci tahvil ihracı, yatırımcılardan yoğun ilgi gördü. İhraç, ilan edilen miktarın yüzde 50 oranında artırılmasıyla sonuçlandı. 50 milyon lira olarak hedeflenen ihraçta, 75 milyon liraya artırıldı. 


27 Mayıs'taki 50 milyon lira büyüklüğünde ihraç edilmesi hedeflenen ilk tahvil ihracı da, yatırımcılardan iki katı talep görerek 100 milyon lira olarak sonuçlanmıştı. 


Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur, ihraçla ilgili şunları söyledi: "Sermaye piyasalarından borçlanma alternatifini kurumsallaşma ve alternatif fonlama kaynaklarına erişim açısından son derece önemsiyoruz. Tahvil ihraçlarımızda İş Yatırım kanalıyla yaygın bir yatırımcı tabanına ulaşarak, birebir toplantılarla şirketimizin faaliyetleri hakkında şeffaf ve etkin bir şekilde iletişimde bulunmaya özen gösterdik. İlk ihracımızın ardından oldukça volatil piyasa koşullarında gerçekleşen ikinci ihracımızda da yatırımcılardan gelen yoğun ilgide bu iletişimin payının ve şirketimizin güçlü ortaklıklarla birlikte yürütmekte olduğu projelerindeki devam eden başarısının etkili olduğunu düşünüyoruz." İş Yatırım Genel Müdürü Erdal Aral ise, "Nef'in cari durum itibarıyla 175 milyon liraya yükselecek olan tedavüldeki ihraç büyüklüğünün, firmanın büyüyen bilançosu içerisinde alternatif ve düzenli bir fon kaynağı olarak yerini almaya devam edeceğini öngörüyoruz" dedi. 


Sabah




Geri Dön