26 / 04 / 2024

Nef'ten öğrenci evlerine 750 milyon TL'lik yatırım!

Nef'ten öğrenci evlerine 750 milyon TL'lik yatırım!

Konut, ofis ve alışveriş merkezinin yanı sıra öğrenci evleri ve yaşlı bakım evi gibi yatırımlara da ihtiyaç olduğuna dikkat çekiliyor. Bu alandaki potansiyeli değerlendiren gayrimenkul şirketi Nef, öğrenci rezidansı hayata geçirmeye karar verdi.



Gayrimenkul’de son aylarda ürün çeşitliliği gerektiği mesajları veriliyor.


Konut, ofis ve alışveriş merkezinin yanı sıra öğrenci evleri ve yaşlı bakım evi gibi yatırımlara da ihtiyaç olduğuna dikkat çekiliyor. Bu alandaki potansiyeli değerlendiren gayrimenkul şirketi Nef, öğrenci rezidansı hayata geçirmeye karar verdi. ‘Novu’ adı verilen markayla yatırıma başlayan Nef, ilk adımı da Merter’de attı. Eylül ayında hizmete açılacak Novu Merter Kampüsü’nün ardından 5 yılda 10 kampüs ile 15 bin yatak kapasitesine ulaşması hedefleniyor. 10 proje için 750 milyon lira yatırım yapılacak şirket önce Anadolu sonra da yurtdışında öğrenci evlerine yatırım planlıyor.


Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, projeleri metro ve metrobüse en yakın şekilde konumlandırarak, öğrencilerin gidecekleri yerlere kolay ulaşımını sağlamayı da düşündüklerini söyledi. Türkiye’de üniversite öğrencisi nüfusunun yılda ortalama yüzde 10 arttığına dikkat çeken Nef Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kozlu, “Türkiye’de açık öğretim hariç üniversite öğrenci sayısı son 10 yılda 1 milyondan 3 milyona çıktı. Ancak toplam yurt kapasitesi 600 binde kaldı. Yani, öğrencilerin çoğu evlerde kalıyor. Biz Novu ile bu ihtiyacı karşılamayı hedefliyoruz. Bizimle bu alanda yatırım yapmak isteyen hem yerli hem de yabancı kurumsal yatırımcılar var” dedi. Merter’deki ilk proje 28 bin metrekare kapalı alanda, kız-erkek iki ayrı blokta, 840 yatak kapasitesine sahip olacak.


Hürriyet




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Nef, Novu markasıyla öğrenci rezidansları inşa etmeye başladı. İlk proje eylül ayında 190 milyon TL yatırımla Merter’de açılacak. Şirket, farklı illerde 750 milyon TL yatırımla 10 öğrenci yurdu daha yapacak.



Yenilikçi konseptler geliştirerek gayrimenkulde denenmemişlere imza atan Nef, şimdi de gayrimenkul tecrübesini üniversite yurtlarının inşa ve işletmesiyle birleştirdi. Yeniden yaradılışı ifade eden Novu markasıyla ilk üniversite yurdunu 190 milyon liralık yatırımla İstanbul Merter'de inşa eden şirket, farklı illerde toplam 750 milyon liralık 10 proje daha yapacak. Nef İcra Kurulu Başkanı Erdem Timur, 10 projede 15 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Timur, paylaşım ekonomisine dayalı bu sistemle gençler için de lüksü ve özgürlüğü ulaşılabilir kılmayı amaçladıklarını aktardı. İlk Novu projesi Eylül ayında 28 bin metrekare kapalı alanda 840 yatak kapasitesiyle hizmet vermeye başlayacak. 1 kız bloğu, 1 erkek bloğu olmak üzere 2 ayrı blok olarak hayata geçecek projede 1 kişilik odalarda kira bedeli bin 800 lira, 4 kişilik odada kişi başı 950 lira olacak. Kişi başı fiyatlara elektrik, doğalgaz, su ve aidat giderleri de dahil olacak.



Yurtdışına da taşıyacak

Bu alanda önemli bir açık olduğunu gördükleri için yatırım yapmaya karar verdiklerini belirten Timur, “Türkiye'de açık öğretim hariç üniversite öğrenci sayısı son 10 yılda 1 milyondan 3 milyona çıktı. Ancak toplam yurt kapasitesi 600 binde kaldı. Yani, öğrencilerin çoğu evlerde kalıyor. Biz Novu ile bu ihtiyacı karşılamayı hedefliyoruz. Bizimle bu alanda yatırım yapmak isteyen hem yerli hem de yabancı kurumsal yatırımcılar var. 750 milyon TL yatırımla 15 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz. Merter'deki projemizin ardından, Novu'yu Anadolu'ya ve sonra da yurtdışına taşıyacağız” bilgisini verdi.




Kayıtlar başladı

Novu'nun dünyanın sayılı gençlere yönelik rezidans zincirlerinden biri olacağını belirten Nef Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kozlu, hem Türkiye'de hem de dünyada öğrencilerin ve gençlerin ihtiyaç ve beklentilerini uzunca bir süre araştırdıklarını aktardı. Kozlu, “Araştırmamızda gördük ki gençlerin ihtiyaç ve beklentilerini tam anlamıyla karşılayacak ve onların hayatlarına bir değer katacak marka maalesef yok. Gençler renkli ve sosyal bir yaşam, hayatlarını kolaylaştıracak ve zamanlarını genişletecek servisler, içinde yaşamaktan mutluluk duyacağı alanlar, güvenlik önlemleri ve basit kullanıma uygun yüksek teknolojik uygulama ve çözümler istiyor. Biz de Nef olarak, bu 5 alanı kapsayan yepyeni bir marka oluşturalım istedik” dedi. Şirket, 2016-2017 öğretim yılı için kayıt almaya başladı. Kozlu, şimdiden ilginin yoğun olduğunu ve çok sayıda kayıt aldıklarını söyledi.

Yatırım için kârlı



Öğrenci yurtları son dönemde gayrimenkul geliştiricileri için ciddi potansiyel oluşturuyor. Yatırımların amortisman süresi 10 yıl olarak veriliyor. Uzmanlar, artan üniveriste sayısıyla birlikte öğrenci sayısının da yüzde 34 arttığına dikkat çekiyor. Eva Gayrimenkul tarafından hazırlanan İstanbul'da yurt sektörü raporu da öğrenci artışını karşılayacak yurt sayısının olmadığını gözler önüne seriyor. Türkiye'de bulunan 118 üniversitenin yüzde 28'i İstanbul'da yer alıyor. Anadolu yakasındaki yurtların öğrenci kapasitesi 23 bin, Avrupa yakasındaki yurtların ise 51 bin olduğu belirtiliyor.



Hedefte yeni mezun ve yaşlılar var

Şirketin şu an üzerinde çalıştığı ve konsept geliştirdiği iki farklı kesim daha bulunuyor. İlk uygulamaya yeni mezun gençlerden başlamayı planladıklarını dile getiren Timur, “Öğrencilere yönelik inşa ettiğimiz Novu konseptinin bir benzerini yeni mezun kişilerin yaşayacağı alanlar için de düşünüyoruz. Ülkemizde yaşlı nüfusun da giderek arttığı bir gerçek. Bu kesime yönelikte farklı bir model üzerinde çalışma yapıyoruz” şeklinde konuştu.


Yeni Şafak



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;


 

Sektörde geliştirdiği konseptlerle adından söz ettiren Nef, yeni bir markayı hayata geçirdi. 'Novu' adı verilen Duygu markayla öğrenci Erdoğan rezidansı oluşturmaya başlayan Nef, ilk adımı ise Merter'de attı. Eylül ayında hizmete açılacak Novu Merter Kampüsü'nün ardından İstanbul başta olmak üzere  Ankara  ve İzmir'de toplam 10 kampüs ile 15 bin yatak kapasitesine ulaşılması hedefleniyor. 5 yılda yapılacak 10 proje için toplam yatırım öngörüsü ise 750 milyon lira olarak açıklandı. Merter'deki ilk proje 28 bin metrekare kapalı alanda, kız-erkek iki ayrı blokta, 840 yatak kapasitesine sahip olacak. Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, projeleri metro ve metrobüse en yakın şekilde konumlandırarak, öğrencilerin gidecekleri yerlere kolay ulaşmasını sağlamayı düşündüklerini söyledi.

 

Timur, dünyada ve Türkiye'de böyle bir markanın eksikliğini gördüklerini belirterek, "Yaptığımız inceleme ve araştırmalarda gördük ki, renkli ve sosyal bir yaşam, hayatlarını kolaylaştıracak ve zamanlarını genişletecek servisler, içinde yaşamaktan mutluluk duyacağı ve çevresi ile paylaşmak isteyeceği tasarımlarıyla öne çıkan alanlar, güvenlik önlemleri ve basit kullanıma uygun yüksek teknolojik uygulama ve çözümler gençler için en önemli ihtiyaçlar. Biz de Nef olarak, bu 5 alanı da kapsayan yepyeni bir marka oluşturmak istedik" diye konuştu. 

'Her şey dahil' 

190 milyon lira yatırımla hayata geçen ilk projede kiralar ise 920 lira ile 1800 lira arasında değişiyor. 3 ayrı oda tipi yer alan projede, kira, fatura, temizlik, sosyal alan gibi pek çok giderin bu bedele dahil olduğu belirtildi. Nef Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kozlu, markanın yurtdışına da taşınabileceğini söylerken, bununla dünyanın sayılı gençlere yönelik rezidans zincirlerinden birini oluşturduklarını dile getirdi. Kozlu, "Türkiye'de öğrenci sayısı 3 milyona çıktı. Ancak toplam yurt kapasitesi 600 bin. Yani, öğrencilerin çoğu evlerde kalıyor. Novu ile bu ihtiyacı karşılamayı hedefliyoruz. Bizimle bu alanda yatırım yapmak isteyen yerli, yabancı kurumlar var" dedi. 

Kayıtlar başladı 

Novu Genel Müdürü Kahraman Yiğit ise, proje içinde öğrencilere bir yaşam merkezi oluşturduklarına dikkat çekerek, çeşitli alanlarda okuyan pek çok öğrencinin hem derslerle hem de hobilerle ilgili ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi. 2016-2017 öğretim yılı için kayıtları almaya başladıklarını belirten Yiğit, 10 aylık süreyle kiralama yapıldığını ifade etti. 


Yaşlı bakım evi de gelecek 


Bülent Kozlu, bu yatırımla birlikte, üniversiteden yeni mezun olmuş, genç profesyoneller için de benzer bir marka oluşturabileceklerini belirtirken, aynı zamanda 5 milyon yaşlı nüfus için de ihtiyaçlarının karşılanabileceği benzer bir model oluşturabileceklerini söyledi. Erden Timur ise, "Burada da potansiyel yüksek. Mesela aynı proje içinde bir blok oluşturulup hem yanlarında olur, hem de tüm ihtiyaçları profesyonel olarak karşılanabilir, düşünüyoruz" dedi. 

Kettle'da yapılan makarnaya son! 

Erden Timur, 'öğrencinin pratik' evi olarak tanımladığı rezidansların öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılarken, yaşam standartlarını da yükselteceğini kaydetti. Timur, "Türkiye'de üniversite öğrencileri ve genç profesyoneller için nitelikli yurt ve rezidans eksikliği var. Türkiye'de öğrencilerin çoğu depreme dayanıksız, eski apartmanlarda yaşıyor. Öğrencilerimizin kettle'larda makarna pişirdiği, ütülerin üstün de pizza ısıttığı günler geride kalacak" dedi. Novu projelerinde öğrencilere özel tasarlanmış ortak sosyal alanlar, kafeler, özel mutfaklar, çalışma odaları ve hobi alanları olacak" dedi. 



Milliyet




Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Nef, öğrenciler, akademik çevre ve genç profesyoneller için Novu markasıyla yeni bir konsept sunuyor. Nef, bu konsepte toplam 750 milyon TL yatırarak, başta İstanbul'da olmak üzere 10 proje inşa etmeyi ve 15 bin yatak kapasitesine ulaşmayı planlıyor. İlk Novu yatak kapasitesiyle Nef Merter 12'de hizmet vermeye başlayacak.

ÜTÜDE PİZZAYA SON 

Novu projesini öğrencilerin ve gençlerin beklentilerini uzunca bir süre araştırdıktan sonra hayata geçirdiklerini anlatan Nef projesi ise eylülde 28 bin metrekare kapalı alanda 840 Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, "Öğrencilerin yaşam standartlarımı yükselteceğiz. Öğrencilerimizin kettlelarda makarna pişirdiği, ütülerin üstünde pizza ısıttığı günler geride kalacak" dedi. Novu'da öğrencilere özel tasarlanmış ortak sosyal alanlar, kafeler, özel mutfaklar, çalışma odaları ve hobi alanları olacak" dedi. 2016-2017 öğretim yılı için kayıt almaya başladıklarını belirten Timur, "Bir, iki ve dört kişilik odalarda kişi başı fiyatlarımız 920 TL den başlıyor" dedi. 



Akşam




Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;




Nef, 750 milyon liralık Novu ile öğrenci yurduna girdi Türkiye'de 3 milyona ulaşan öğrenci sayısı ve geri dönüş sürelerinin kısa olması öğrenci yurtlarının cazibesini artırıyor. Türkiye gayrimenkul sektörünü foldhome sistemiyle tanıtan gayrimenkul markası Nef de Novu markasıyla öğrenci yurtlarına girdi. Merter'de yapımı süren Nef 12 projesinin yanında öğrenciler için rezidans konseptli olarak tasarlanan Novu'nun ilk örneği eylül ayında hizmete açılacak. Kız ve erkek olmak üzere iki bloktan oluşan 840 yataklı Novu Merter, 190 milyon TL'lik yatırımla yapılacak. Öğrencilere özel tasarlanmış ortak sosyal alanlar, kafeler, özel mutfaklar, çalışma odaları ve hobi alanlarının bulunduğu Novu'da tek, iki ve dört kişilik odalar olacak. 2016-2017 eğitim dönemi için kayıtların alınmaya başladığı öğrenci yurdunda kişi başı fiyatlar 920 TL'den başlıyor. Öğrenci yurtlarına yatırımlarını sürdürecek olan Nef, 750 milyon liralık yatırımla toplam 10 yurt yapıp, 15 bin yatak sayısına çıkmayı hedefliyor. 


Türkiye'de üniversite öğrencileri ve genç profesyoneller için nitelik li yurt ve rezidans eksikliğine dikkat çeken Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, "Novu ile öğrencilerin yaşam standartlarını yükselteceğiz" dedi. "Nefes almak herkesin hakkı" düşüncesinin Nef'i bu noktaya getirdiğini aktaran Timur, "Bu projeyi tasarlarken Amerika'da İngiltere'de birçok yurt gezdim. Ancak en varlıklıların kaldığı yerlerin bile yurtla alakası yok. Markamız Novu, öğrencinin pratik evi olacak ve sunduğu imkanlarla yurtla hiçbir alakası olmayan bir proje olacak" dedi. 


Yurtların işletmesini kendisi yapacak Bu projeyi İstanbul'un yanı sıra Ankara ve İzmir' gibi Anadolu kentlerine da taşımayı planladıklarını kaydeden Timur, "750 milyon liralık öz kaynaklarımızla 10 tane daha proje yapmak istiyoruz. Böylece 10 projede 15 bin yatak kapasitesine ulaşmak istiyoruz" dedi. Hedeflerinde Novu'yu yurtdışına taşımanın yer aldığını belirten Timur, yurtların işletmesinin de yine kendilerinin yapacağını söyledi. Timur, yurtlardan elde edilen cironun 125 milyon TL'den başlayarak artmasını beklediklerini kaydetti. 


Yatırım hakkında bilgi veren Nef Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kozlu, ilki Merter'de hizmete girecek Novu'nun dünyanın sayılı gençlere yönelik rezidans zincirlerinden biri olacağını bildirdi. Kozlu şöyle devam etti: "Türkiye'de üniversite öğrenci sayısı son 10 yılda 1 milyondan 3 milyona çıktı. Ancak toplam yurt kapasitesi 600 binde kaldı. Biz Novu ile bu ihtiyacı karşılamayı hedefliyoruz. Bizimle bu alanda yatırım yapmak isteyen hem yerli hem de yabancı kurumsal yatırımcılar var" dedi. 

ÖN KAYIT ALMAYA BAŞLADI 

Novu hakkında bilgi veren Novu Genel Müdürü Kahraman Yiğit, "Novu Merter metro ve metrobüs durağına çok yakın mesafede bulunuyor, burası İstanbul Avrupa Yakası'nın tam merkezi, ister Zincirlikuyu'ya ister diğer istikamette Avcılar-istanbul üniversitesine 20 dakika da ulaşmak mümkün" dedi. 


Novu'nun üstün bir teknoloji ile donatıldığına dikkat çeken Yiğit, "Novu da konaklayan misafirler telefonlarına indirecekleri bir uygulama marifetiyle oda servisi, temizlik, teknik servis, gibi hizmetlerden faydalanabilecekler, bütün çalışma masalarında duvar tipi USB şarj cihazları bulunuyor. 


Konsepti, öğrencilere ders saatlerinin dışında kişisel gelişimlerine destek olacak, hobi edinmeyi teşvik eden bir sosyal tasarım anlayışıyla geliştirdik. 2016-2017 öğretim yılı için kayıt almaya başladık, bir, iki ve dört kişilik odalarda kişi başı fiyatlarımız 920 TL den başlıyor" dedi. 


Dünya



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



NEF, Novu markasıyla üniversite öğrencilerine yönelik, rezidans projesi geliştirdi. Eylül'de açılacak olan ve 190 milyon lira yatırımla hayata geçirilen Novu markalı öğrenci rezidansının ilk örneği Merter'de yapıldı. Avrupa'nın en fazla öğrenci barındıran şehri İstanbul'da benzer konseptte projelere de imza atacak olan Nef in hedefi, 10 proje ile 15 bin yatak kapasitesine ulaşmak. 

ABD'DE ÖRNEKLERİ VAR 

Üniversite öğrencilerinin beklentilerine göre tasarlanmış olan Novu markalı rezidanslarda öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılancak şekilde tasarlandı. ABD ve İngiltere'de benzer örnekleri bulunduğunu belirten Nef icra Kurulu Başkanı Erden Timur, öne çıkan birçok projeyi de yerinde incelediklerini kaydetti. Timur, projenin ortaya çıkışını ise şöyle anlattı: "Gördük ki dünyada ve Türkiye'de gençlerin ihtiyaç ve beklentilerini tam anlamıyla karşılayacak ve onların hayatlarına bir değer katacak bir marka maalesef yok.Biz de Nef olarak, bu 5 alanı da kapsayan yepyeni bir marka oluşturalım istedik. Novu'yla tasarımı ve işlevsellik bakımından dünyanın en iyi öğrenci rezidanslarından birini inşa ettik."  

AYLIK 920 TL'DEN BAŞLIYOR

Türkiye'de üniversite öğrencileri ve genç profesyoneller için nitelikli yurt ve rezidans eksikliğine dikkat çeken Timur "Novu ile öğrencilerin yaşam standartlarını yükselteceğiz" dedi. Yatırım hakkında bilgi veren Nef Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kozlu, ilki Merter'de hizmete girecek Novu'nun dünyanın sayılı gençlere yönelik rezidans zincirlerinden biri olacağını belirterek "Bizimle bu alanda yatırım yapmak isteyen hem yerli hem de yabancı kurumsal yatırımcılar var. 750 milyon TL yatırımla 15 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz. Merter'deki projemizin ardından, Novu'yu Anadolu'ya ve sonra da yurtdışına da taşıyacağız" dedi. Novu Genel Müdürü Kahraman Yiğit ise Novu'nun üstün bir teknoloji ile donatıldığına dikkat çekerek "2016-2017 öğretim yılı için kayıt almaya başladık, bir, iki ve dört kişilik odalarda kişi başı fiyatlarımız 920 ile 1.800 lira arasında değişiyor" diye konuştu. 



Star


Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



NEF, öğrenciler, akademisyenler ve genç profesyoneller için Novu markasıyla gayrimenkul geliştirecek. İlk etapta 15 bin üniversite öğrencisinin yaşayacağı 10 proje inşa edecek olan Nef, toplam 750 milyon lira yatırım yapacak.

 

Nef İcra Kurulu Başkam Erden Timur, Türkiye'de öğrencilerin çoğunun depreme dayanıksız, eski apartmanlarda yaşadıklarını belirtti. Timur, "Öğrencilerin su ısıtıcılarında makama pişirdiği, ütülerin üstünde pizza ısıttığı günler geride kalacak" diye konuştu. 


Novu projelerinde öğrencilere özel tasarlanmış mutfaklar, çalışma odaları ve hobi alanlan olacağım kaydeden Timur, ilk Novu projesinin eylül ayında 28 bin metrekare kapalı alanda 840 yatak kapasitesiyle Nef Merter 12'de hizmet vermeye başlayacağım bildirdi. Nef Satış ve Pazarlama Direktörü Selçuk Çelik ise geliştirilecek gayrimenkullerin sadece kiraya verileceğini, ileride daha büyük projeler için finansman ihtiyacı duyarlarsa kira sertifikası, sukuk benzeri ürünlerle yatırımcıların ilgisine sunabileceklerini vurguladı. 


Nef Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kozlu da Merter'deki projemizin ardından, Novu'yu Anadolu'ya ve soma da yurtdışına taşıyacaklarını kaydetti. ' 2016-2017 öğretim yılı için kayıt almaya başladıklarını vurgulayan Novu Genel Müdürü Kahraman Yiğit ise tek kişilik odaların 1800, çift kişilik odaların 1250, dört kişilik odaların ise kişi başı 920 liradan başlayan fiyatlarla kiralanabileceği bilgisini verdi.


Sözcü


Geri Dön