26 / 04 / 2024

Nejat Güllü: Şanlıurfa'ya 5 milyon dolarlık tesis kuracağız

Nejat Güllü: Şanlıurfa'ya 5 milyon dolarlık tesis kuracağız

Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, Şanlıurfa'da 5 milyon dolarlık yatırımla, üretim tesisi kurmak için çalışmalara başladıklarını söyledi



Nejat Güllü, Güllüoğlu ailesinin hayatını ve Güllüoğlu'nun hikâyesini anlattığı 'Tepsideki Altın' kitabının tanıtımında yaptığı konuşmada haziran ayında Bursa Nilüfer'de ikinci Güllüoğlu şubesini açarak yurtiçi şube sayılarını 16'ya çıkardıklarını belirtti. Güllü, "Yıl sonuna kadar yurtiçinde 2 şube daha açmayı hedefliyoruz. Yurtdışında ABD'de New York (Manhattan, Brooklyn), Kaliforniya ve Kuzey Irak'ta Erbil ve Hollanda'da şubemiz var. Kuveyt ve Libya'daki yeni şubelerimiz ile yurtdışı şube sayımız 7'ye ulaştı. Bulgaristan, Libya, Romanya ve Kanada'da da yeni şubeler açmaya hazırlanıyoruz. Yıl sonuna kadar 3 farklı ülkede 3 yeni şube daha açmayı hedefliyoruz. Türkiye'de de yeni noktalar için araştırmalarımız sürüyor." şeklinde konuştu.

Güllü, 2011 yılında Şanlıurfa'da 20 dönümlük bir arazide kendi süt, peynir ve yağlarını üretebilecekleri bir tesis açmak için çalışmalara başladıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Şanlıurfa'da modern ve entegre bir şekilde yağ üretimi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Baklavanın ve diğer ürünlerin imalatında kullandığımız Urfa sadeyağı, beyaz peynir, kaşar, yoğurt ve süt için Şanlıurfa'da Güllüoğlu Süt Entegre İşletme Tesisleri şirketini kurduk. Bu ürünlerin üretimi için günlük 35 ton kapasiteli bir tesis kuracağız. 5 milyon dolarlık bu yatırımla toplam 75 kişi istihdam edilecek. Bu yatırımla 3 bin baş koyun alacağız ve yıllık 2 milyon dolarlık ihracatımızı yüzde 100 artırmayı hedefliyoruz."

Nejat Güllü, lojistik altyapı yatırımlarına da değinerek, Kağıthane merkezdeki pasta için makine parkurunu genişlettiklerini, soğuk hava depolarını yüzde 150 oranında büyüttüklerini, dükkânlardaki soğuk hava depolarına da yatırımlar yapıldığını anlattı. Güllü, "Bize ait 15 aracımız bulunuyor. Bu araçların 4'ü dipfrizli. Amerika'da da 1 adet soğuk aracımız bulunuyor. Hollanda'da da soğuk hava bölümü olan araç yaptırdık. ABD'de 750 metreküplük bir soğuk hava deposunu New York Astoria'da kurduk. Bunun maliyeti yaklaşık 500 bin dolar civarında. Şu an ABD'de 2 milyon dolarlık yatırımımız var ve bunun üzerine 500 bin dolarlık daha ek yatırım yapmış oluyoruz." dedi.
Zaman/İlyas Koç

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Güllüoğlu Urfa´ya yağ tesisi kuruyor

Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllüoğlu, Şanlıurfa´da 5 milyon dolarlık yatırımla, üretim tesisi kurmak için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Güllüoğlu "Baklavanın ve diğer ürünlerin imalatında kullandığımız Urfa sadeyağı, beyaz peynir, kaşar, yoğurt ve süt için Şanlıurfa´da Güllüoğlu Süt Entegre İşletme Tesisleri şirketini kurduk. Bu ürünlerin üretimi için günlük 35 ton kapasiteli bir tesis kuracağız. 5 milyon dolarlık bu yatırımla toplam 75 kişi istihdam edilecek. Ayrıca bu yatırımla 3 bin baş koyun alacağız ve yıllık 2 milyon dolarlık ihracatımızı yüzde 100 artırmayı hedefliyoruz" dedi.
Star


Geri Dön