25 / 04 / 2024

Nejat Koçer: Elektrik zammı ertelensin

Nejat Koçer: Elektrik zammı ertelensin

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, piyasaların durumunun göz önüne alınarak elektrik zammının ertelenmesini talep ettiklerini bildirdi



Koçer yaptığı açıklamada, Merkez Bankası'nın tarihi indirimlerinin yanı sıra piyasalarda banka faizlerinin istenilen yere gelmemesi, enflasyondan geriye gidip yüzde 5,5 seviyelerine iniş gösteren ve Türk Lirasının değer kazanırken elektrik fiyatlarına bu aşamada zam yapılmasının zamanlama olarak da sanayinin rekabet gücünün korunması açısından da önemli bir rekabet gücü kaybı olduğunu vurgulamak istediğini belirtti.

Koçer, şunları kaydetti:

"Bu kayıp zaten ihracatta başlayan düşüşü hızlandırabilir. Çünkü maliyetler, yüksek karlar, sürekli değişen parametreler yüzünden azalıyor. Enerji zammı ile ilgili rakamın tespitinde konjonktürel durumun dikkate alınması, üretimin yeniden ayağa kaldırılması ve krizin tahribatının azalması açısından ertelenmesinde fayda görüyoruz. Özellikle komşu ülkelerle olan üretim ilişkilerimizde elektrik fiyatları ayrı bir rekabet ve ihracat gücü oluşturuyor.

Ayrıca hafta sonu ucuz enerji kullanımı ile ilgili çalışmanın sonuçlandırılması krizden etkilenen işletmelerimiz için önemli bir rekabet gücü getirebilir."
AA


Geri Dön