25 / 04 / 2024

Neli Devidas: KDV düzenlemesi ile belirsizlik ortadan kalktı!

Neli Devidas: KDV düzenlemesi ile belirsizlik ortadan kalktı!

Semerkand Yapı Satış ve Pazarlama Direktörü Neli Devidas, yeni KDV düzenlemesinin artıları ve eksileri olduğunu belirtti...




Yeni düzenleme ile haziran ayından buyana KDV konusunda yaşanan belirsizliğinin ortadan kalktığını söyleyen Semerkand Yapı Satış ve Pazarlama Direktörü Neli Devidas, “Konut alıcısı artık evini teslim aldığında ne kadar vergi vereceğini biliyor. Bu çok önemli” dedi. Metrekare fiyatı 500 ile 999 lira arasında olan konutlardan yüzde 8, metrekaresi 1000 lira ve üzerinde olan konutlardan ise yüzde 18 KDV alınmasını öngören düzenlemenin artılarının ve eksilerinin olduğunu belirten Devidas şunları söyledi:


“Düzenleme 1 Ocak 2013 tarihinden sonra ruhsatı alınan ya da ihalesi yapılan konutları kapsayacak. Bu durumda 1 Ocak’tan önce ruhsat alan konutlar daha avantajlı olacak. Vatandaş yüzde 8 ve yüzde 18'lik KDV ile satılan konutların yerine yüzde 1 ile satılan konutları tercih edecektir.  Bunun yeni konut satışını zorlaştıracağını düşünüyoruz. Fakat 800 bini bulduğu söyleyen konut stoğunun da azalacak olması sektör açısından avantajdır.”



Vasıfsız insana istihdam sağlıyoruz


İnşaat sektörünün 100’den fazla alt sektörü harekete geçirdiği ve vasıflı vasıfsız binlerce insana istihdam sağladığını söyleyen Neli Devidas, bu nedenle sektöre destek verilmesini istedi.


Geri Dön