25 / 04 / 2024

Nemrut Dağı Milli Parkı'na iki seyir terası yapıldı!

 Nemrut Dağı Milli Parkı'na iki seyir terası yapıldı!

Nemrut Dağı'na bakan Nemrut Dağı Milli Parkı sınırları içerisinde iki ayrı noktadaki Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından iki seyir terası yapılarak yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunuldu.



DÜNYANIN 8. Harikası olarak adlandırılan ve 1987 yılında UNESCO tarafından Dıınya Miras Listesine alınan Nemrut Dağı'na bakan Nemrut Dağı Milli Parkı sınırları içerisinde iki ayrı noktadaki Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından iki seyir terası yapılarak yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunuldu. 


FIJET tarafından Altın Elma ödülüne layık görülen ve dünyanın 2 bin metre yüksekliğindeki tek açık hava müzesi olan Nemrut Dağı ve çevresindeki turizm yatırımları devam ediyor. 


Taıilıi Kommagene Krallığının aile Mezarlığı olan Karakuş Tümülüsünü doğusunda Teğmenli Köyü sınırları Kahta Çayı Kanyonuna bakan tepede ve Kahta Çayının doğusundaki Yolaltı Koyu kuzeyindeki tepede 5×5 ebatlarında ahşaptan birer seyir terası ve 150 Metre uzunluğunda yürüyüş yolu yapıldı. 

Yerli ve yabancı turistler Doğudaki seyir terasında teleskopla yöredeki yaban hayvanlarını, Eski Kahta Kalesini, Kahta Çayı Kanyonunu, Kahta Çayı yatağını. 


Karakuş Tümülüsünü ve Nemrut Dağı'nı yakından izleme imkanı bulacak. Doğudaki seyir terasından ise tar ihi Cendere Kopıusü civan, Atatuık Baıaj Gölü ve çevrede yaşayan Dağ Keçiler ini izleyebilecek. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yapılan seyir teraslarına birer teleskop konulacak. Teleskoplar jeton veya madeni para konularak hizmet verecek.


Hürriyet Çukurova GAP


Geri Dön