20 / 04 / 2024

Nemrut Dağı'na giden tüm yollar asfaltlanıyor!

Nemrut Dağı'na giden tüm yollar asfaltlanıyor!

Nemrut Dağı'na ulaşım kolaylaştırılıyor. UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası olarak ilan edilen dağa, Malatya'dan giden ve kış döneminde tek şeritten üç şeride çıkarılan ulaşım yolunun tamamı asfaltlanıyor



Her yıl binlerce insanın güneşin doğuşu ve batışını izlemek için ziyaret ettiği Nemrut Dağı'na ulaşım kolaylaştırılıyor. UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası olarak ilan edilen dağa, Malatya'dan giden ve kış döneminde tek şeritten üç şeride çıkarılan ulaşım yolunun tamamı asfaltlanıyor. Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 2010 yılında Tepehan-Yandere köyü arasında bulunan 12 bin 600 metrelik kısmın asfaltlanmış olduğuna dikkat çekildi. Köy içi geçiş yollarının kesme taşlarla kaplandığı ve sanatsal yapıların bitirildiğine işaret edilen açıklamada, "Büyüköz köyünden Güneş Motel'e kadar olan kısmın da yol genişletme çalışmaları yapıldı. 10 bin 200 metrelik kısmının asfaltlanması için de altyapı çalışmaları devam etmektedir. Malatya Valisi Ulvi Saran'ın öncülüğünde İl Özel İdaresi yol ve ulaşım hizmetlerince sürdürülen çalışma sonucunda, geniş ve güvenilir bir yol olarak Nemrut yolunun tamamı bu yıl asfaltlanarak turizme açılacak. Bu yol üzerinde bulunan köylerde sağlıklı ulaşım yapacaklar. Yapılan çalışmalar, Köylere Destek Projesi (KÖYDES) kapsamında Pütürge Kaymakamlığı, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Malatya İl Özel İdaresi katkılarıyla icra edilmektedir." denildi.

Açıklamada, önemli bir turistik değere sahip Nemrut Dağı'na Malatya güzergahından açılan yolun tamamlanması ile geniş ve risksiz bir yolun turizm sektörüne artı kazandıracağına dikkat çekildi. Büyüköz Köyü Muhtarı Mustafa Çarbuğa, Nemrut Yolu'nun iyileştirilmesinin bölge ekonomisine önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Çarbuğa, şöyle devam etti: "Bu yolun değer kazanmasında Malatya Valimiz Dç. Dr. Ulvi Saran ve İl Özel İdaresi'nin emeği büyüktür. Buraya gelen turistler memnun kalıyorlar ve gittiklerinde burayı ve bizi anlatıyorlar. Canlı alabalık tesis var. Konaklama motelimiz var. Köyümüzde doğal ürün olarak üzüm, çökelek, bal, domates, fasulye gibi organik ürünler üretilmektedir. Bu üretilen ürünler gelen turistlere ikram ediyoruz. Turistler hoşlarına giden bu ürünleri satın alıyorlar böylece köyümüzdeki ticari alışverişte gelişmiş oluyor."
Sabah


Geri Dön