20 / 04 / 2024

Nemrut Dağı'na giden yolların birleştirilmesi mahkemeye taşındı!

Nemrut Dağı'na giden yolların birleştirilmesi mahkemeye taşındı!

Malatya Valisi Şahin: ''Nemrut Dağı'na iki ilden giden yolların birleşmesinde, burada bir turizm planlaması yapılmasında fırtına koparıp orada boğulursak yazık ederiz. Hem illerimize yazık ederiz. Hem ülkemize yazık ederiz''...



Malatya Valisi Vasip Şahin, Nemrut Dağı'ndaki turizm planlamasının mahkemeye taşınmasına ilişkin, ''Nemrut Dağı'na iki ilden giden yolların birleşmesinde, burada bir turizm planlaması yapılmasında fırtına koparıp orada boğulursak yazık ederiz. Hem illerimize yazık ederiz. Hem ülkemize yazık ederiz'' dedi. 

     Şahin, UNESCO tarafından dünya kültür mirasları arasına alınan Nemrut Dağı'nın Malatya tarafında kalan bölümünde, turizm planlamasına izin verilmesinin mahkemeye taşınmasının ardından Danıştay 6. Dairesi'nin bölgede keşif kararı vermesini AA muhabirine değerlendirdi. 

     Keşif kararına ilişkin kendilerine resmi bir bilgi gelmediğini belirten Şahin, ''Neticede konu yargıya intikal etmiş. Biz de sonucunu bekliyoruz. Bizim yargı kararına saygı duymaktan başka da yapacağımız bir şey olamaz'' ifadelerini kullandı. 

     Nemrut Dağı'na ''benim'' diyerek yaklaşmamak gerektiğini vurgulayan Şahin, ''Nemrut Dağı, bu ülkenin bir değeri. Böyle bakarsak Nemrut'ta çözülemeyecek bir sıkıntı yok'' dedi. 

     Dağın daha fazla yerli ve yabancı turisti çekmesini istediklerini ifade eden Şahin, ''İnsanlar, bu kültürel zenginliği ziyaret etsin. Burada Adıyaman da, Malatya da, bir başka il de çok rahat istifade eder. İller olarak bu, 'bizim, sizin' tartışmasını yapmaktan ziyade, buraya daha fazla insanı nasıl çekebiliriz, bunun çarelerini aramalıyız'' değerlendirmesinde bulundu. 

     Vali Şahin, Adıyaman'da da çok sayıda turistik tesis yapılmasını arzu ettiklerini vurgulayarak, ''Aynı şeyi Malatya sağlasa bundan ne zararımız olur. Bundan ülke ekonomisi kazanır. Fırsatı olan herkes gelsin, tabii yasalara da uygun olmak kaydıyla, yatırım yapsın. Bu ülkeye daha fazla turist nasıl çekebiliriz, daha fazla döviz nasıl kazandırabiliriz, bunun mücadelesini verirken, bu kısır çekişmeyle buradaki turizmi geriletmeye hakkımız yok'' diye konuştu. 

     Nemrut Dağı'nı bir turizm rotasına çevirmek gerektiğine dikkati çeken Vasip Şahin, ''Harput'tan başlayıp, Şanlıurfa'ya kadar inen, belki Hatay'ı, Gaziantep'i içine alan bir turizm rotası olarak bakıp çözümü orada aramak lazım. Yoksa Nemrut Dağı'na iki ilden giden yolların birleşmesinde, burada bir turizm planlaması yapılmasında fırtına koparıp orada boğulursak yazık ederiz. Hem illerimize yazık ederiz. Hem ülkemize yazık ederiz. İnsanlarımızı da bu değerlerden mahrum bırakmakla onlara da yazık etmiş oluruz'' ifadelerini kullandı. 


AA


Geri Dön