26 / 04 / 2024

Nemrut Dağı'nda turizm sezonu açıldı!

Nemrut Dağı'nda turizm sezonu açıldı!

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve " Dünyada güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer " olarak bilinen Nemrut Dağı'nda turizm sezonu erken açıldı.



Kahta ilçesinde 2 bin 150 metre yükseğindeki tümülüste devasa heykellerin bulunduğu Nemrut Dağı, kış mevsiminin yumuşak geçmesi ve bahar aylarında havaların güzel olması üzerine kapılarını ziyaretçilere erken açtı.


Bu yıl, her yıldan az kar yağışı yaşanan Nemrut Dağı, şubat ayının sonlarına doğru gerekli çalışmalar yapılarak turistlerin ziyaretine hazır hale getirildi. Karın çok az kaldığı ören yerinde, Arsemia patika yollarına parke taşı döşenerek ziyaretçilerin dağın zirvesine yaya olarak ulaşımı kolaylaştırıldı. Sezonun açılmasıyla Nemrut Dağı yerli ve yabancı turistlerin ilgisiyle karşılaştı.


- Doğum gününü güneşin batışını izleyerek kutladı


Nemrut Dağı'na gezmeye gelen Eylem Karabaş, 24'üncü yaş gününü güneşin batışıyla kutladı. 


Karabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müthiş ve heyecanlı bir doğum günü kutladığını söyledi. Hep böyle bir doğum günü kutlamayı hayal ettiğini belirten Karabaş, "Buraya gelirken bu kadar güzel bir doğum günü kutlayacağımı beklemiyordum. Burada yeni arkadaşlar da edindik" dedi. Nemrut Dağı'na ilk kez geldiğini ifade eden Karabaş, ziyareti geç kalınmış olarak niteledi. Heykellerin ve manzaranın güzelliğini tarif edemediğini vurgulayan Karabaş, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 


Fransa'dan gelen Dany Dözomberg de Nemrut Dağı'nı "fantastik" olarak nitelendirdi. Nemrut'un tarihsel olarak dünyadaki ender ve önemli yerlerden biri olduğunu vurgulayan Dözomberg, "Burası tarihsel olarak çok ilginç bir yer. Gerçekten çok güzel ve insana keyif veren güzelliğe sahip" diye konuştu.


- "Mısır'daki piramitler gibi"


Ayşegül Büyükaydın ise ören yerindeki devasa heykelleri okul kitaplarında gördüğünü söyledi.


Daha önce Mısır'daki piramitleri görmeye gittiğini, Nemrut Dağı'nın da tarihsel olarak piramitlere çok benzediğini ifade eden Büyükaydın, "Buraya adım atar atmaz kendimi Mısır'daki piramitleri ziyaret ediyor gibi hissettim. Daha önce gelmediğim için pişmanım. Bir an önce eve gidip Nemrut Dağı üzerine çalışmayı düşünüyorum" dedi.


AA


Geri Dön