20 / 04 / 2024

Nemrut Kayak Merkezi'ne konaklama tesisi

Nemrut Kayak Merkezi'ne konaklama tesisi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Kayak Merkezi'ne İl Özel İdaresi tarafından 1 milyon 170 bin YTL'ye mal olacak konaklama tesisi de kuruluyor.



40 odalı tesisin 2010 yılında da bitirilmesi hedefleniyor. Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Fevzi Taşdemir, gelen talepler üzerine bu çalışmanın yapıldığını belirterek, "Van Gölü manzaralı olacak tesisimiz, Nemrut'a olan ilgiyi yüzde 100 artıracaktır" dedi.

Bitlis'te İl Özel İdaresi tarafından 2004 yılında 4 milyon YTL'ye mal edilen Nemrut Kayak Tesisleri, bu yıl temeli atılan konaklama tesisiyle kayakseverlerin gözde merkezi haline getirilmeye çalışılıyor. Teleferik sistemin kurulmasından sonra ilgi odağı haline gelen, ancak konaklama tesisinin bulunmaması nedeniyle, kayakseverlerin sadece günübirlik kullanabildiği kayak tesislerinin bulunduğu alana 40 odalı bir de otel yapılması için çalışmalara başlandı. Temeli 1 ay önce atılan tesisin 1 milyon 170 bin YTL'ye mal olacağı bildirildi.
Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Fevzi Taşdemir, 2010 yılında hizmete girmesi planlanan konaklama tesisinin, Nemrut'a ilgiyi yüzde 100 artıracağını düşündüklerini söyledi. Taşdemir, özel sektörün de bölgeye yatırım yapmasını beklediklerini kaydetti.

Referans

Geri Dön