20 / 04 / 2024

Neşet Çağlayan: Orhangazi'nin kentsel dönüşümle tanışma zamanı geldi!

Neşet Çağlayan: Orhangazi'nin kentsel dönüşümle tanışma zamanı geldi!

Orhangazi'de Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile ilçedeki müteahhit firma temsilcileri ve belediyenin ilgili birim amirlerinin bir araya geldiği toplantıda kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı.



Orhangazi'de Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile ilçedeki müteahhit firma temsilcileri ve belediyenin ilgili birim amirlerinin bir araya geldiği toplantıda kentsel dönüşüm masaya yatırıldı. 



Kentsel dönüşümle ilgili müteahhit temsilcilerin düşüncelerini paylaşan Çağlayan, Orhangazi'nin de kentsel dönüşümle tanışma vaktinin geldiğini ifade etti. Çağlayan, ilçe merkezinde ömrünü tamamlamış yapıların bulunduğunu, bu nedenle daha düzgün yaşam alanları oluşturmak gerektiğine yer verdi. Kentsel dönüşüm için TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve belediye olanakları gibi üç seçeneğin bulunduğunu öne süren Neşet Çağlayan, konuyla ilgili bir süredir görüşmelerin sürdürüldüğünü, ancak genel kanaatin iç dinamiklerle olması yönünde olduğunu bildirdi. 



İMAR DEĞİŞİKLİĞİ... 

Gelecek taleplere göre bir imar değişikliğini de el birliği ile yapabileceklerini, kat yüksekliği konusunu değerlendirebileceklerini ve işin daha rantabl olmasının sağlanabileceğini ifade eden Çağlayan, Osmangazi Belediyesi'nin başlattığı süreci örnekledi. Toplantıda Belediye Teknik Danışmanı Tarık Erdem, kentsel dönüşümle ilgili bilgiler aktarırken, konuya ilişkin toplantıların devam edeceği belirtildi. 



Olay Bursa 


Geri Dön