19 / 04 / 2024

Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu kimdir?

Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu kimdir?

Prof. Dr. Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu kimdir? Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu bugün hangi firmada çalışmalarına devam ediyor?



Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu kimdir?

Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu, 1941 yılında İstanbul’da doğdu. 1966 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi’nden mezun oldu. 1966- 1972 yılları arasında özel sektörde ve DSİ XIV. Bölge Müdürlüğü’nde çalıştı. 


Aynı yıl İTÜ’de göreve başladı 1973’de Mühendislik Mimarlık Fakültesi’’ne asistan olarak atandı. 1980’de doktor, 1990’da doçent ve 1996’da profesör unvanını aldı. 1999-2000 yılları arasında İTÜ Kültür ve Sanat Birliği Başkanlığı yaptı. 


1998 yılında üstlendiği İTÜ İnşaat Fakültesi Yö- netim Kurulu Üyeliği ve 2001 yılında üstlendiği İTÜ İnşaat Fakültesi Senato Üyeliği görevleri halen devam etmektedir.

 

2001 yılında Türk Yapısal Çelik Derneği Başkanı seçildi ve

bu tarihten itibaren European Convention for Constructional Steelwork (ECCS) Yönetim Kurulu’nda Türkiye’yi temsil etmektedir. 


İstanbul Teknik Üniversitesi’nin yanı sıra, değişik tarihlerde İstanbul ve Sakarya Üniversite’lerinde de çelik yapılar dersleri verdi. Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanmış bilimsel makale ve bildirileri ile Türkçe yayınlanmış kitapları bulunmaktadır. 


Akademik etkinliklerinin yanı sıra, proje danışmanlığı, denetim ve kontrollüğü gibi mesleki uygulamaya yönelik birçok çalışmaya da katıldı. Halen İTÜ İnşaat Fakültesi Yapı Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliği ile Ahşap ve Çelik Yapılar Grubu Koordinatörlüğü görevlerini sürdürmektedir. İki çocuk annesidir.




Geri Dön