18 / 04 / 2024

Net-brüt metrekare nasıl hesaplanır?

Net-brüt metrekare nasıl hesaplanır?

Net-brüt metrekare farkı özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sorunlarından biri. Brüt metrekareye otopark, hatta merdiven boşluğu gibi ortak alanlar eklendiğinde bazen net metrekarenin 2 katı metrekare bilgisi verilebiliyor.



Net-brüt metrekare farkı özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sorunlarından biri. Oysa ki brüt metrekareye otopark, depo, hatta merpen boşluğu gibi ortak alanlar eklendiğinde bazen net metrekarenin 2 katı metrekare bilgisi verilebiliyor. 

 

"Net-brüt" metrekare farkı, müşteriyi mağdur ettiği kadar, güven kavramını önde tutan inşaat firmalarını da sıkıntıya sokabiliyor.  Çok sayıda konut alıcısının mağdur olduğu bu karmaşa, yapılan son yasal düzenlemelerle kontrol altına alınmaya başladı. Konutla ilgili tüm metrekarelerin sözleşmede yer alması zorunluluğu ile, konut alıcılarının güveninin tekrar sağlanması sektör temsilcilerine düşüyor. 


Alıcılar tam olarak ortak kullanım alanları ve daire olarak net metrekare bilgisini sorgulayarak alacağı evin brüt metrekaresi konusunda daha güvenilir bir bilgi elde edebilecek.


Denge Değerleme


Geri Dön