29 / 03 / 2024

Net Yapı, 90 köprüyü 2 yılda tamamlamayı hedefliyor!

Net Yapı, 90 köprüyü 2 yılda tamamlamayı hedefliyor!

Türkmenistan kararyollarına Türk şirketi Net Yapı'dan 2 yılda 90 köprü



Türkmenistan karayollarında köprü inşaatı projelerini üstlenen Türk şirketi, NATA Group şirketlerinden Net Yapı, ihalesini aldığı ve inşaatları süren 90 karayolu köprüsünü 2 yılda tamamlamayı hedefliyor.

Net Yapı, Türkmenistan;ın 5 ayrı eyaletindeki karayollarında, irili-ufaklı 90 köprü inşa ediyor. Betonarme ve çelik köprü inşaatlarında sona yaklaşıldığı, köprülerin toplam maliyetinin 287 milyon 500 bin dolar olduğu belirtildi.

A.A muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan, NATA Group Genel Müdürü Cüneyt Kandemir, ülkenin 5 ayrı bölgesindeki 1850 kilometrelik karayolunda ilk defa bir Türk şirketinin köprü inşaatı yaptığını söyledi. Ayrıca, Türkmenistan;da ilk defa asmalı çelik köprü kurduklarını belirten Kandemir, yeni teknolojileri uygulayarak Türkmenistan´a, yüzyıllar boyu kullanabilecekleri eserleri hediye ettiklerini anlattı.

Ülkede ilk defa kurulan asmalı çelik köprülerin, Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov başkanlığında toplanan bakanlar kurulu toplantısında da gündeme geldiği ve projelerden övgüyle söz edildiği belirtildi.

Aşkabat-Mari karayolu üzerinde kurulan asmalı çelik köprülerin hem kalitesi hem de estetiğiyle dikkati çektiği belirtiliyor. Dünyanın en uzun ve en büyük kanalı unvanını taşıyan Karakum kanalı üzerinde kurulan asmalı çelik köprü ise çift yönlü olarak hizmete açılacak. Net Yapı şirketi, Serdar kentinde 320 metre uzunluğunda Türkmenistan;ın en uzun köprüsünü de inşa ediyor.
AA

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Türkmenistan karayollarında köprü inşaatı projelerini üstlenen Net Yapı, ihalesini aldığı ve inşaatları süren 90 karayolu köprüsünü 2 yılda tamamlamayı hedefliyor. Betonarme ve çelik köprü inşaatlarında sona yaklaşıldığı, köprülerin toplam maliyetinin 287 milyon 500 bin dolar olduğu belirtildi. NATA Group Genel Müdürü Cüneyt Kandemir, ülkenin 5 ayrı bölgesindeki 1850 km karayolunda ilk defa bir Türk şirketinin köprü inşaatı yaptığını söyledi. Ayrıca, Türkmenistan´da ilk defa asmalı çelik köprü kurduklarını belirten Kandemir, yeni teknolojileri uygulayarak Türkmenistan´a, yüzyıllar boyu kullanabilecekleri eserleri hediye ettiklerini anlattı. Net Yapı şirketi, Serdar kentinde 320 metre uzunluğunda Türkmenistan´ın en uzun köprüsünü de inşa ediyor.
Türkiye


Geri Dön