29 / 03 / 2024

Net YapıTürkmenistan'da 500 günde 180 köprü inşa etti!

Net YapıTürkmenistan'da 500 günde 180 köprü inşa etti!

Ankara merkezli Nata Holding iştiraklerinden Net Yapı, Türkmenistan'da 500 günde 180 köprü inşa etti



İşadamlarını Türkmenistan'a yatırıma davet eden şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, işini zamanında bitiren müteahhitlerin ödemelerinin hemen yapıldığını söyledi. Şirket Cezayir ve Nijerya'da da şantiye açmaya hazırlanıyor.Dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren Türk müteahhitleri, başarılı işlere imza atıyor.  Ankara  merkezli Nata Holding iştiraklerinden Net Yapı, Türkmenistan'da 2,5 günde bir köprü bitirdi ve bu ülkede yeni bir ihale daha kazandı. Nata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, Net Yapı'nın Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ın içinden geçen Karaküm Kanalı'na çelik köprü inşa edeceğini söyledi. Ekim 2012'de tamamlanması öngörülen proje, 23 milyon dolara mal olacak. Şirket, şimdiye kadar Türkmenistan'ın 5 ayrı eyaletinde 500 günde toplam maliyeti 287,5 milyon doları bulan 180 adet köprü inşa etti.

Serdar kentinde 320 metre uzunluğunda Türkme-nistan'ın en uzun köprüsünü inşa eden Nata Holding'in, Balkan vilayetinin Bereket ve Serhetyaka şehirlerindeki tren garı inşaatı devam ediyor. Namık Tanık, "Piyasada 'ödemeler zamanında yapılmıyor' gibi bazı sözler var. Biz böyle bir sorunla hiç karşılaşmadık. Çok memnunuz. Türkmenistan Cumhurbaşkanı'nın, işini zamanında yapan herkesin ödemesinin tam zamanında yapılması talimatı vardı." dedi. Tanık, özellikle kurumsallaşmış firmalara Türkmenistan'a gitmelerini tavsiye etti. Şirket, gelecek aylar için Cezayir ve Nijerya'dan davet almış. Bu ülkelerde şantiye açmayı planladıklarını belirten Tanık, "Fizibilite çalışmaları yapıp bu bölgelerden birine girmeyi düşünüyoruz. İç piyasada bir darlık var. Eğitimli birçok firmamız var. Geçen yıl 150 milyon dolarlık ihracat yapmışız." dedi. Nata İnşaat, Ankara'ya içinde 365 gün kayak yapma imkânı sunan yeni alışveriş merkezi (AVM) projesini de hayata geçirecek. Ankara-İstanbul yolunda inşa edilecek proje, 210 milyon dolara mal olacak. 33 bin metrekarelik merkezde 400 konut ve 20 bin metrekarelik eğlence merkezi yer alacak.

Başkentte hayata geçirilen 450 bin metrekarelik Türkiye'nin en büyük Alışveriş Vadisi Projesi de Nata Holding'in iddialı projeleri arasında yer alıyor. Merkez, açıldığı günden bu yana 'bir milyon' ziyaretçiye ulaştı. 130 markadan, kafeler sokağına, pazar yerinden otoshowromlarına, 6 bin metrekarelik eğlence dünyasından 16 sinema salonuna kadar farklı konseptleri bir araya getiren Nata Vega Outlet'te ayrıca 10 binden fazla balık ve deniz canlısından oluşan Tür-kiye'nin en büyük, Avru-pa'nın ikinci büyük tünel akvaryumu bulunuyor.

Zaman


Geri Dön